Dėl katalikiškos uostamiesčio mokyklos – galvosūkis

Švietimo ir mokslo ministerijos sumanymas savitų ugdymo krypčių įstaigoms dalinai sumažinti finansavimą sukėlė šoką ir Klaipėdoje. Tačiau parengtą Vyriausybės nutarimo projektą išstudijavę uostamiesčio valdininkai lengviau atsikvėpė.

Švietimo ir mokslo ministerija parengė ir pateikė visuomenei svarstyti Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo numatoma, jog savitų ugdymo krypčių įstaigos negalės būti valstybinės.

Jos esą galės pretenduoti gauti moksleivio krepšelio lėšas, tačiau už komunalines paslaugas, remontą, kitas ūkio išlaidas turės pasidengti pačios.

Klaipėdoje yra dvi mokyklos, kurias sąlyginai galima priskirti savitų ugdymo krypčių įstaigoms. Tai – katalikiška P.Mašioto pagrindinė mokykla ir M.Montessori darželis-mokykla.

„Šis Vyriausybės nutarimo projektas atsirado todėl, kad kai kurios ugdymo įstaigos, norėdamos išsaugoti vidurinės mokyklos statusą, tapo katalikiškomis. Klaipėdoje nėra nė  vieno tokio atvejo, tad tas nutarimas, jei ir bus priimtas, mums nebus aktualus“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė.

Jos teigimu, P.Mašioto pagrindinė mokykla oficialiai net neturi katalikiškos mokyklos statuso. Joje vaikai mokomi pagal įprastą bendrojo lavinimo programą, o mokykla iš kitų išsiskiria tik tuo, kad daugiau vaikų pasirenka tikybos, o ne etikos pamokas.

Be to, ši mokykla nuo rugsėjo 1-osios turėtų tapti progimnazija.

Grėsmės netekti dalies finansavimo, anot V.Kazakauskienės, nekyla ir M.Montessori darželiui-mokyklai. Joje vaikai ugdomi pagal mokslininkės Marijos Montessori sukurtą ugdymo programą, tačiau tik darželio grupėse, o pradinėse klasėse taikomi tik pavieniai šios programos elementai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi oi. 63mp

oi oi. 63mp portretas
Senai reikejo nutraukti tokia nesamone.rado ka finansuoti..

Adelija

Adelija portretas
Krikscioniskasias mkyklas reiketu,net papildomai finansuoti.Palyginkite mokinius,ju dvasini pasauli,pagarba tevams,Tevynei ir suprasite,kodel.Gerai zvelgti i prieki,bet nepamirskime atsigrezti ir atgalios.Lietuva,be senuju tikruju vertybiu-niekas!
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių