Dėl Kaziuko mugės ribos eismą senamiestyje

Savaitgalį Klaipėdos širdyje, Teatro aikštėje, šurmuliuos tradicinė Kaziuko mugė, kurioje prekiaus ne tik Lietuvos amatininkai, bet ir svečiai iš užsienio. Dėl renginio senamiestyje bus ribojamas eismas.

Kaziuko mugę uostamiestyje organizuoja Klaipėdos krašto Kazimierų bendrija. Kasmet ši šventė pritraukia daugybę žmonių. Šventė jau prieš kelerius metus nusipelnė tarptautinio statuso.

Šiemet į mugę atvyksta ir savo dirbiniais prekiaus ne tik Lietuvos amatininkai, bet ir svečiai iš Lenkijos, Latvijos, Vengrijos, Rusijos, Ukrainos.

Kazimierinių šventė tradiciškai prasidės koncertu visiems Klaipėdos Kaziukams ir Kazytėms. Ji vyks penktadienį 18 val. Klaipėdos universiteto Menų akademijoje (K.Donelaičio g. 4).

Šį kartą Kazimierus sveikins ir koncerte pasirodys Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė sopranas prof. Asta Krikščiūnaitė, choras, vadovaujamas dirigento prof. Kazio Kšano, bei kiti uostamiesčio vokalistai.

Pati Kaziuko mugė Klaipėdos senamiestyje šurmuliuos šeštadienį ir sekmadienį nuo 8 iki 17 val.

Oficialus renginio atidarymas vyks šeštadienį 12 val. Teatro aikštėje. Miesto širdyje abi mugės dienas trankiomis melodijomis lankytojus linksmins kapelos, folkloro ir šokių ansambliai.

Sekmadienį scena bus užleidžiama Klaipėdos vaikams ir jaunimui, kurie lankytojus džiugins savo kūriniais, dainomis ir būgnų ritmais. 12 val. bus apdovanoti piešinių konkurso „Aprenkim šventiškai Kaziuką“ dalyviai ir nugalėtojai.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad šiemet mugė išplėtė savo erdves. Prekybininkai įsikurs Sukilėlių, Teatro, Turgaus gatvėse ir Teatro aikštėje. Kiekvienas jų bandys nustebinti skirtingu ir išskirtiniu prekių asortimentu.

Mugės metu bus ribojamas eismas senamiestyje. Nuo penktadienio 16 val. iki sekmadienio 22 val. bus draudžiama įvažiuoti į Sukilėlių, Žvejų, Teatro gatves ir Turgaus gatvės ruožą nuo Jono kalnelio iki Teatro aikštės.

Minėtose arterijose bus draudžiamas ir automobilių stovėjimas nuo penktadienio 8 val. iki sekmadienio 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
O kodėl nevyksta jokie renginiai,mugės Lietuvininkų A.? Aikštė apmirusi,tuščia,jokių pramogų. Vieta gera,netoli stotis,centras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių