Dėl kioskelių dekoro – svarstymai

Klaipėdos gatvėse dirbantys vaisių ir daržovių pardavėjai prieš mėnesį įsikūrė naujuose kioskeliuose, kuriuos nupirko miesto savivaldybė. Dabar svarstoma, kaip pagražinti šiuos laikinus statinius, kad būtų aišku, kam šie skirti, nevykstant prekybai.

Įkurdinti vaisių ir daržovių pardavėjus mediniuose kioskeliuose miesto valdžia nusprendė, norėdama suvienodinti prekybos vietas ir suteikti daugiau estetikos. Laikini vienodo dizaino statiniai pakeitė ant šaligatvių sukrautas dėžes.

Uostamiesčio savivaldybė įsigijo 26 kioskelius. Tai pavyko padaryti tik iš trečio karto.

Vienas kioskelis atsiėjo 3,3 tūkst. eurų. Į kainą įskaičiuotas projektavimas, gamyba, transportavimas. Vaisių ir daržovių prekeiviai kioskeliais gali naudotis nemokamai. Savivaldybė šiuos statinius jiems perdavė panaudos pagrindais.

Uostamiesčio valdžia svarsto, ar nereikėtų papuošti kioskelių.

"Kai šiuose statiniuose dirba prekeiviai, aišku, kam jie skirti. Tačiau kai stovi uždaryti, gali kilti klausimų, kas tai per dėžės. Pagalvojome, ar nevertėtų jų papuošti. Svarstome apie socialines reklamas, kurios skatintų sveikai gyventi, maitintis, valgyti vaisius ir daržoves", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Miesto valdžios atstovai svarstė, kaip turėtų atrodyti socialinė reklama. Bus organizuojamas eskizų konkursas. Laimėtojų bus prašoma pateikti daugiau variantų, kad būtų galima rinktis.

"Kai turėsime eskizus, spręsime, ar gaminti, ar tokios reklamos reikia, ar tai vizualinė tarša. Jei nutarsime, kad reikia tokios reklamos, tada kitą prekybos sezoną statiniai pasitiks papuošti", – komentavo pavaduotoja.

Miestiečiai teigiamai įvertino daržovių ir vaisių kioskelius. Prie jų priprato ir prekybininkai.

"Iš pradžių pardavėjai tvirtino, kad kioskeliai nėra patogūs. Dabar tokių pastabų sulaukiame mažiau. Prekyba vyksta, kažkokių skundų nėra. Pardavėjai pakeitė savo įpročius ir įgudo naudotis kioskeliais, o ne prekiauti iš ant grindinio padėtų dėžių. Manome, kad šis projektas pasiteisino", – tikino pavaduotoja.

Kioskeliais aprūpinami tie pardavėjai, kurie vaisiais ir daržovėmis prekiauja valstybinėje žemėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepatenkinta

nepatenkinta portretas
Darzoviu kioskai tikrai negadina vaizdo tik labai tamsus,o apie aikstese prekyba darzovemis tai tiesiog siaubas kam tada buvo restauruotos aikstes juk tai ne pirmo butinumo preke kad uzgrizdintu aikstes ,AU valdininkai pagalvokit

Vanada

Vanada portretas
kai atidaryti gal ir nieko bet kai juose niekas nedirba tai tokios baisios dėžės ir spalva baisi o beto jie per maži vistiek kai asortimentas didesnis tos dėžės stovi ant grindinio

zaliavalge

zaliavalge portretas
kioskeliai tai neblogai bet kodel naujajam turguje - viskas labai gerai bet..... kodel prie darzoviu stalu nera to suolelio kad butu galima pasidet krepsi ,butu galima atsiskaityt ir pirkinius normaliai pasiimt o ne dairytis kur prisiglaust ar ant zemes deti Ar cia naujove projektuotoju galvose -galbut jie turguje niekada neapsiprekina ar turi kas pirkinius nesioja ???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių