Dėl Klaipėdos paplūdimių ateities – nerimas

Į kai kuriuos Klaipėdos paplūdimių ruožus poilsiautojams šią vasarą gali būti uždrausta įkelti koją, nes jie pavojingai nuplauti, o sutvarkyti nėra pinigų.

Tokią grėsmingą naujieną Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį pranešė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Šiųmečiame miesto biudžete numatyti vos 50 tūkst. litų, už kuriuos reikės kopose nutiesti medinius takus ir įrengti laiptus nuo kopų į pajūrį.

„Tačiau daugelis medinių laiptų yra nuplauti, o įrengti naujus lėšų tikrai trūks. Kai kurios kopos taip nuplautos, jog tapo dideliais šlaitais ir poilsiautojams tikrai gali būti pavojinga jais nusileisti į paplūdimį. Todėl iki šiol neaišku, ar kai kuriuose paplūdimių plotuose bus leista ilsėtis poilsiautojams, nes tai pavojinga jų sveikatai“, - teigė L.Dūda.

Pagrindinė problema, anot Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Povilanskienės, yra ta, jog kai buvo panaikinta Klaipėdos apskrities viršininko administracija, kraštotvarkos funkcija perleista uostamiesčio savivaldybei. Tačiau tik krantų priežiūra, bet ne specialistai ir pinigai krantams tvarkyti.

„Jei Aplinkos ministerija mums užkrovė šitą problemą, tai turime kažką daryti – arba rėkti, arba prašymus rašyti“, - pastebėjo Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

R.Povilanskienė patikino, jog prašymas skirti pinigų tvarkyti Melnragės ir Girulių pakrantę buvo rašytas, tačiau gautas atsakymas, jog lėšų galima tikėtis ne anksčiau nei 2014 metais, kai prasidės naujas ES programavimo laikotarpis.

Be to, R.Povilanskienė pripažino, jog Klaipėdos savivaldybėje tikrai nėra krantotvarkos specialistų, kurie išmanytų priežastis, kodėl kopos nuplaunamos ir žinotų būdus, kaip šią problemą spręsti.

Galiausiai nuspręsta, jog Miesto ūkio departamentas vis tiek turi parengti sąmatą, kiek kainuotų atstatyti visus nuplautus medinius ir net betoninius laiptus, o kai bus aiški pinigų suma, kuri reikalinga, tada vėl bus sprendžiamas klausimas, kur jų gauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Na taip...statyti didziausias arenas yra pinigu, remontuoti ta vargsia Turgaus gatve po 10 kartu per pora metu irgi yra lesu, o sutvarkyti papludimy - nera...Durniu salis

memelander

memelander portretas
Miestelenai kazka reik daryt su valdzia ko laukiam viskas supuvo zmones pabuskit

tas pats

tas pats portretas
PINIGU GALITE GAUTI IŠ ADMINISTRACIJOS DIREKTORĖS REZERVO FONDO, KURIS BŪTENT IR SKIRTAS STICHINIAMS PADARINIAMS PANAIKINTI.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių