Dėl Klaipėdos poilsio parko – piketas prie savivaldybės

Dialogo su valdininkai nerandantys visuomenininkai išėjo į gatves – pirmadienį prie Klaipėdos savivaldybės jie surengė piketą.

„Kelerius metus su valdininkais siekėme bendrauti draugiškai ir dalykiškai. Rašėme ne v ieną raštą, prašymą, jog mus pakviestų sykiu su valdininkais spręsti Klaipėdos poilsio parkui svarbius reikalus. Tačiau tokie mūsų prašymai buvo ignoruojami“, - teigė visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką“ koordinatorė Jolanta Norkienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės atsakymą, jog visuomenininkai nebus įtraukti į darbo grupę, kuri sprendžia dėl Klaipėdos poilsio parko veiklos modelio, visuomeninio judėjimo nariai apskundė Klaipėdos apygardos administraciniam teismui.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė, išėjusi pasikalbėti su piketuotojais, teigė, kad visuomenininkų nuomonė tikrai nėra ignoruojama – jie pasiūlymus gali teikti raštu.

Piketą Klaipėdos  poilsio parku besirūpinantys klaipėdiečiai piketą pirmadienį surengė prieš pat miesto tarybos Socialinių reikalų komiteto posėdį, kuriame svarstomas sprendimo projektas dėl savivaldybei priklausančios bendrovės „Poilsio parkas“ likvidavimo.

J.Norkienė teigė, jog įmonės likvidavimas kelia nerimą. „Likviduojant įmonę galima prarasti nekilnojamąjį turtą, kuris turėtų tarnauti miestiečiams. Mes tokią riziką tikrai įžvelgiame. Manome, jog „Poilsio parko“ likviduoti nereikia, nes įmonės veikla tikrai nėra nuostolinga, o valdininkai pateikdami skaičius apie bendrovės rezultatus klaidina politikus“, - tvirtino J.Norkienė.

A.Velykienė teigė, jog likviduojant „Poilsio parką“ visas bendrovei priklausantis nekilnojamasis turtas atiteks miestui ir bus naudojamas klaipėdiečių poreikiams.

„Įmonę nuspręsta likviduoti, nes jos veikla yra neefektyvi“, - konstatavo A.Velykienė.

Visuomenininkai siekia, kad „Poilsio parkas“ taptų sutvarkyto Klaipėdos poilsio parko valdytoju. Tačiau, anot valdininkų, tai būtų sudėtinga – bendrovė pati neturi pinigų rūpintis parku, o savivaldybei jų skirti iš miesto biudžeto uždarajai akcinei bendrovei neleidžia įstatymai.

Todėl preliminariai sutarta, jog Klaipėdos poilsio parką prižiūrės dvi savivaldybės biudžetinės įstaigos – Žvejų rūmai ir Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras.

Galutinius sprendimus dėl „Poilsio parko“ likvidavimo ir Klaipėdos poilsio parko valdymo rugsėjo pabaigoje vyksiančiame posėdyje turėtų priimti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Centrinis paštas

Centrinis paštas portretas
O "piketuotojai" tai etatiniai, viena koja grabe, o rėkti dar norisi.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Savivaldybės bendradarbiavimas su nevyriausybinėmis organizacijoms tik raštu? Neeropietiška.

Jolantai

Jolantai portretas
Kaip čia yra, Norkienė eina prieš Grubliauską, ar ji ne patarėja ir bendrapartietė, kai p čia taip išeina, savi su savais nebesueina?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių