Dėl Klaipėdos vasaros estrados kreipėsi į E. Dragūną

Numatoma Klaipėdos vasaros estrados rekonstrukcija sukiršino miestiečius. Visuomenininkai piktinasi, kad modernizuojant statinį žadama nugriauti žiūrovams skirtą dalį su pylimu, tuo tarpu valdininkai mano, kad į objekto panaudojimą būtina žvelgti plačiau.


 

Numatoma Klaipėdos vasaros estrados rekonstrukcija sukiršino miestiečius. Visuomenininkai piktinasi, kad modernizuojant statinį žadama nugriauti žiūrovams skirtą dalį su pylimu, tuo tarpu valdininkai mano, kad į objekto panaudojimą būtina žvelgti plačiau.

Skambino E. Dragūnui

Vakar vykusio Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu buvo svarstomas miestui svarbaus objekto likimas. Išsakydami savo nuomonę, susirinkusieji rėmėsi ne tik racionaliais siūlymais, bet ir emocijomis. Įsižiebė aistros.

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė piktinosi, kad sprendžiant Vasaros estrados modernizavimo klausimus nebuvo tariamasi su miesto bendruomene ar tarybos nariais. Ji sakė nesikuklinusi paskambinti scenos grandui Egidijui Dragūnui, kuris dar pernai žadėjo savo lėšomis prisidėti remontuojant merdintį statinį.

"Buvo pradėti pirkimo darbai, prieštaraujantys vietos savivaldos įstatymui. Numatoma nugriauti unikalią amfiteatrinę dalį, o vietoje to pastatyti treniruoklius, grupinių užsiėmimų aikšteles, teniso aikštynus. Visuomenės atžvilgiu tai neteisinga. Prisipažinsiu, šiandien kalbėjausi su dainininku E.Dragūnu. Jis sakė, kad yra pasibaisėjęs. Kad griaunama dalis estrados, muzikantas tikino įžvelgiantis korupcines jėgas. Kaip manote, kas kaltas dėl avarijų: BMW automobilis ar BMW vairuotojas?" – retoriškai klausė N.Puteikienė.

Išlaikyti prabanga

Karštų diskusijų metu į N.Puteikienės klausimą miesto tarybos narys Vytautas Čepas atsakė trumpai: "Kaltas Vytautas Landsbergis."

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė patikino, kad jokie viešieji pirkimai dar nevyksta ir vasaros estrados modernizavimo projektas dar tik ruošiamas.

Esą pastarasis leistų panaudoti statinį tiek kultūros, tiek rekreacinėms reikmėms. N.Laužikienės žodžiais, Klaipėda dėl to tik laimėtų – pritrauktų daugiau klaipėdiečių ir miesto svečių.

"Pastatas yra labai problemiškas, o miestui išlaikyti objektą, kuriuo per metus yra naudojamasi tik du, daugiausia – keturis kartus, yra per didelė prabanga. Pirmiausia numatyta išsaugoti statinį kultūros reikmėms, taip pat paversti jį rekreacine zona miestiečiams", – aiškino valdininkė.

Surinko parašus

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio žodžiais, nereikia bijoti naujovių.

"Nesutinku, kad tarp renginio ir pastato būtų dedamas lygybės ženklas. Chorų šventės neišnyks modernizavus estradą. Juk niekas nenori nieko naikinti. Tiesiog negalime gyventi taip, kaip sovietmečiu", – sakė jis.

Tačiau chorinės bendrijos "Aukuras" vadovas Algirdas Šumskis įsitikinęs, kad dainų švenčių tradicijos mieste gali mirti kartu su vasaros estrados sulyginimu su žeme. "Aukuras" jau surinko daugiau kaip 400 žmonių, prieštaraujančių estrados naikinimui, parašus. Tam, kad objektas būtų išsaugotas, kreiptasi į aukščiausius šalies vadovus, Kultūros ministeriją.

"Keista, kai apie vasaros estradą kalbama neatsižvelgiant į dainų švenčių tradicijas. Tai sakralinis aktas. Užmirštame šiuos paprastus dalykus ir šiuo atžvilgiu mums trūksta mentaliteto. Miesto tarybos kolegijos posėdyje konkrečiai buvo pritarta modernizavimo projektui, kuriame juodai ant balto parašyta, jog bus nugriauta žiūrovams skirta estrados dalis", – apgailestavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lione

Lione portretas
Telsiuose jau pastate o Klaipedoj jau nori sugrauti? Nu vistiek matosi, nes zmones nori megautis renginiais po dangumi, o ne po Svyturio arenos angaru, nes jeigu nepatinka, kad atnaujinti Estrada, tai eikit i savo apm*zta Svyturio alaus arena, nes Estradoj atviroj erdvej zymiai geriau ir idomiau

deinis

deinis portretas
Sumanus tie lietuviai sumano griaut ir pasidaryti pinigų o ne statant,aš 42 m.stačiau komunizmo rūmą ,atėjo ,sugriovė , plytas išvogė ir Lietuvoje pasidarė virš 20 milijonierių ,kai kitas nei vienos plytos nepadėjo vo teep.

N.Puteikienė asui

N.Puteikienė asui portretas
Liberalai valdo miestą daugiau nei dešimt metų. Geras šeimininkas rūpinasi savo turtu. dabar - prieš mūsų akis jų "šeimininkavimo" rezultatai. Be abejo, kad reikia tvarkyti. Būtinai! Antra - estradą reikia įveiklinti - tai Kultūros skyriaus pareiga. Jei patys negeba - gali išnuomoti verslininkams vykdyti tą pačią veiklą. Juk pažiūrėkit, kiek tas pats Selas žiūrovų į areną sutraukė.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių