Dėl naujojo Poilsio parko tualeto – konfliktas

Į pernai atnaujintą Poilsio parką plūstantys klaipėdiečiai širsta dėl elementaraus reikalo. Nors darbai čia užbaigti jau seniai, specialiai poilsiautojams įrengtas įmantrus, net dešimtis tūkstančių eurų miestui atsiėjęs viešasis tualetas vis dar stovi užrakintas.

Neveikė nė karto

Gamtinių reikalų prispirti klaipėdiečiai stebėjosi, kodėl prasidėjus šiltajam sezonui naujojo stacionaraus tualeto durys nuolat užrakintos.

Nuo Poilsio parko atnaujinimo, kuris įvyko praėjusią vasarą, jos taip ir nebuvo atvertos.

"Vaikui pasiprašius į tualetą, nėra kur nueiti. Naujojo tualeto durys užrakintos, o pamačius, kas darosi pastatomuose lauko tualetuose, net supykina. Ir ką tokiu atveju daryti?" – beviltiškai klausė viena mama.

"Gal kas nors žinote, ar šis "pastačiukas" miesto parke kada nors veiks? Sezonas jau lyg ir prasidėjo", – diskusiją internete kėlė kita klaipėdietė.

Patrauklus, veikiau poilsinį namelį nei tualetą primenantis pastatas užkliūva daugeliui.

Maža to, jis ne tik gražus, bet ir brangus. 89 tūkst. eurų – tiek kainavusi išvietė taip ir nepradėjo veikti.

Patalpos pelija?

Šalia parko gyvenantis ir jame su šeima dažnai laiką leidžiantis klaipėdietis pasakojo vis girdėdavęs tualete veikiantį ventiliatorių ir matydavęs patalpoje plieskiančią šviesą.

Žmogus kėlė klausimą, kiek mokesčių mokėtojams kainuoja šios neveikiančios išvietės išlaikymas.

"Pusę metų ūžia kažkokie varikliai, pučiantys tai šaltą, tai karštą orą. Visą mėnesį viduje dieną naktį degė šviesa. Toks įtarimas, kad tą tualetą prižiūri kažkoks žmogus, kurio mes nė karto nesame matę. Kai paskambinome į Klaipėdos savivaldybę, Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakė, kad reikia vėdinti patalpas, nes jos pelija", – dėstė gyventojas.

Pakibo operatoriaus paieška

Pagal planą tualetas turėjo veikti vėliausiai šį pavasarį, tačiau kovo pabaigoje paaiškėjo, kad statybininkai esą įvėlė broko.

Neoficialių dienraščio šaltinių duomenimis, dėl įtrūkusių sienų ir kitų išlindusių liapsusų šiuo metu kariaujama su rangovu – konkursą laimėjusia statybų bendrove "Konsolė".

Jei ši už savo lėšas teiktųsi viską suremontuoti ir užbaigtų objektą iki galo, į tualetą būtų galima įleisti žmones.

Vis dėlto Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas didesne problema įvardijo operatorių, kurio esą vis dar nėra.

Palikti pastatą be priežiūros būtų per daug rizikinga.

"Dar neišspręstas eksploatacijos klausimas. Šiuo metu svarstome, kaip pasielgti – pagal pirminio projekto koncepciją buvo numatyta, kad ten sėdės prižiūrintis žmogus ir jį saugos. Tiesiog atidarę paskui galime turėti didelių pasekmių. O brokas buvo padarytas pagalbinėse patalpose, ne pačiuose tualetuose, todėl jau šiandien būtų galimybė jį atidaryti", – patikino vedėjas.

Nors V.Švedas įrodinėjo, jog suradus operatorių tualetu jau dabar būtų galima naudotis, panašu, kad iš tiesų problemų yra daugiau.

Rangovas nieko nežino?

Anot V.Švedo, šiam objektui pagal Statybos įstatymą galioja penkerių metų garantinis laikotarpis. Esą rangovas artimiausiu metu planuoja pašalinti broką.

Tuo metu bendrovės "Konsolė" direktorius Povilas Mikašauskas žurnalistams aiškino priešingai.

"Palaukite, jūsų informacija kažkokia keista. Mes darbus užbaigėme pagal sutartį ir perdavėme Klaipėdos miesto savivaldybei, komisija pasirašė ir priėmė. O kodėl jie neeksploatuoja tualeto, šito aš nežinau", – stebėjosi P.Mikašauskas.

Esą apie jokį broką direktorius nežino ir pastato įmonė remontuoti neketina.

"Tikrai nieko mes ten dabar nedarome. Jau praėjusiais metais baigėme darbus", – nukirto jis.

Panašu, kad šioje istorijoje daugiau painiavos nei aiškumo.

Dar kartą paklausus, savivaldybės atstovai vėl aiškino savo – esą raktai nuo pastato yra pas rangovą. Jis šiuo metu yra išvykęs, bet ruošiasi remontui ir kitą savaitę turėtų pradėti darbus.

Laukia perdavimo

Perimti tvarkingą ir naudojimui paruoštą objektą turėjo Miesto ūkio departamentas.

Broko ten tikrai pridaryta nemažai.

Jo direktorius L.Dūda patvirtino, kad Statybos ir infrastruktūros plėtros skyrius jo dar neatidavė, nes nebuvo įvykdyti visi reikalavimai.

Tą patį kalbėjo ir Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

 

"Klauskite ne manęs, o Statybos skyriaus. Tualetas dar neperduotas. Broko ten tikrai pridaryta nemažai. Mums turi būti atiduodamas eksploatuojamas, o ne remontuojamas objektas", – nukirto I.Šakalienė.

Kol pastatas nebus tvarkingas, apie naudojimąsi tualetu negali būti jokios kalbos.

Teks mokėti ar neteks?

Poilsio parkui tvarkyti ir pritaikyti rekreacijos bei turizmo reikmėms iš miesto biudžeto buvo skirta daugiau nei planuota iš pradžių – 740 tūkst. eurų.

Parką prižiūri Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.

Už tuos pinigus buvo įrengti inžineriniai tinklai, nutiesti takai, pakabintos stebėjimo kameros, suformuotos aktyvaus laisvalaikio zonos vaikams ir suaugusiesiems, įrengtos futbolo, krepšinio ir teniso aikštelės, atskira šunų vedžiojimo aikštelė.

Naudojimasis šiomis aikštelėmis parko lankytojams – nemokamas.

Ar gyventojams nekainuos ir apsilankymas naujajame tualete, paaiškės tik atsiradus jo operatoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Mieste nei su tualetais nei su siuksliu konteineriais nera tvarkos ,o kar kar parke visa nakti dega sviestuvai ,vot taip taupome,,,,,,,

Jj

Jj portretas
Taip pat norėtųsi, kad per tokį gerą orą jau veiktų ir paspaudžiami vandens kraneliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Mes LIETUVIAI ir mes BYBY DEDAM ant tos Europos. Mes sikam ir mezams uz tvartuko, krumu ir visur kur tiktai norim. NUGRIAUTI VISUS tuos sikanus - tai bereikalingas pinigu svaistymas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių