Dėl nelegalios prekybos turgaus pašonėje – pasipiktinimas

Uostamiesčio verslininkai piktinasi, kodėl kontrolieriai nepažaboja nelegalios prekybos turgaviečių pašonėse. Jie pageidauja, kad patikrinimai būtų vykdomi ir savaitgaliais bei švenčių dienomis.

Antradienį Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos posėdyje buvo pristatyta Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus veikla.

Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis pasakojo, kad šiemet buvo surašyta 7 tūkst. 200 protokolų, suorganizuota apie 300 patikrinimų.

„Šiemet praėjusių metų skaičių, kai buvo surašyta 17 tūkst. protokolų, nepasieksime. Pagrindinė priežastis, kodėl užfiksuota mažiau pažeidimų – atsiradęs vėlavimo mokestis, mokant rinkliavą už automobilių stovėjimą miesto centre. Tai ženkliai sumažino pažeidimų skaičių“, – pasakojo vedėjas.

Anot M.Poimanskio, verslininkai dažniausiai pažeidžia triukšmo, paslaugų ir prekių teikimo, reklamos įrengimo viešose vietose taisykles.

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos nariai domėjosi, kodėl nėra pažabojama nelegali prekyba, kodėl kontrolė nėra vykdoma savaitgaliais ir švenčių dienomis.

„Minėtomis dienomis mes nedirbame, nors norėtume, tačiau ne visada leidžia. Sudėtinga tvarkytis su nelegaliais prekeiviais. Jei nustatomas pirmas pažeidimas, jie gali susimokėti 10 litų administracinį nurodymą. Jiems apsimoka prekiauti, kai per dieną uždirba 100 litų. Ši priemonė nepasiteisina. Čia kaip su kontrabandinėmis cigaretėmis – bausk nebaudęs, vis tiek prekiauja“, – dėstė vedėjas.

M.Poimanskis atkreipė dėmesį, kad policija taip pat gali drausminti nelegalius prekeivius kaip ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Tarybos nariai tvirtino, kad reikia kažką keisti. Jie žadėjo kreiptis į klaipėdiečius Seimo narius, kad šie inicijuotų pakeitimus – baudų didinimą nelegaliems prekeiviams.

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos nariai taip pat domėjosi, ar yra nubaustų verslininkų, kurie reklamas užklijavo ant lango. M.Poimanskis tai patvirtino.

„Langas yra architektūrinė fasado dalis. Jis turi būti matomas, o apklijuotas. Tokios yra taisyklės. Problemų nekils tada, jei reklama bus neužklijuota, o pastatyta 2 centimetrų atstumu nuo lango“, – aiškino vedėjas.

Taryba nusprendė pasikviesti į posėdį miesto dailininką ir inicijuoti reklamos įrengimo viešose vietose taisyklių pakeitimus, kad verslininkai patys galėtų spręsti, ką daryti su vitrinomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apuokas

Apuokas portretas
prie seno turgaus jau keli metai tie patys veikejai stovi prie laiptu ir pardavineja kontrabanda ,Statyti vaizdo kamera kad 1 komisariato budetojas matytu savo teritorija ,naikinti tuos lariokus visokius sandeliukus ....

abc

abc portretas
Minėtomis dienomis mes nedirbame, nors NORĖTUME tačiau ne visada leidžia. Tikrai "norėtumėte"....

uzuomina

uzuomina portretas
minijos gatveje naktine parduotuve tipo bara patikrinkite
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių