Dėl netvarkingo vežėjo – nemalonumai „Coca Colai”

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnams vykdant planinį bendrovės „Coca Cola HBC Lietuva“ priklausančių sandėlių patikrinimą, kilo įtarimas dėl transporto priemonės, pažymėtos skiriamaisiais kompanijos ženklais, tinkamumo vežti maisto produktus. Minėtas automobilis neatitiko net minimalių higienos reikalavimų, keliamų tokioms transporto priemonėms, netinkamos būklės buvo ir sandėlio teritorija.

„Kadangi patikrinimo metu sandėlis buvo užrakintas, o atsakingų asmenų surasti nepavyko, su „Coca Cola HBC Lietuva“ atstovu susisiekėme telefonu,“ - sakė Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Virginijus Gailius.

Kompanijos atstovas paaiškino, kad sandėliu jų įmonė nesinaudoja ir yra perleidę jį įmonei „Disineda“, kuri be to dar teikia ir produkcijos pervežimo paslaugas. Tačiau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos turimais duomenimis „Disineda“ neturi jokių šiai veiklai vykdyti būtinų leidimų. Įtarus galimai neteisėtą maisto tvarkymo veiklą, visa informacija perduota Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriui.

Gegužės 2 d. Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai atliko pakartotinį šių įmonių patikrinimą. Patikrinime dalyvavo ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus darbuotojai, teigiama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešime.

Antrojo patikrinimo metu konstatuota, kad situacija sandėlyje nepasikeitusi: šiukštūs higienos pažeidimai nustatyti tiek sandėlio teritorijoje, tiek pačiame sandėlyje, o taip pat ir maisto produktus galimai vežusiose autotransporto priemonėse.

Atsižvelgiant į abiejų patikrinimų rezultatus, dėl grubių higienos normų ir maisto produktų transportavimo reikalavimų pažeidimų sustabdyta „Coca Cola HBC Lietuva“ sandėlio Klaipėdoje veikla ir pradėti kitų šiai kompanijai priklausančių sandėlių patikrinimai.

Dėl neteisėtos veiklos, „Disinedai” uždraustas maisto tvarkymas, o atsakingam asmeniui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba teigia, kad visi vežėjai, gabenantys maistą, privalo turėti maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą. Įmonėms, kurios savo produkcijos pervežimui samdo transporto kompanijas, vadovaujantis savikontrolės sistemos reikalavimais, taip pat privalu įvertinti tokias paslaugas teikiančių įmonių tinkamumą ir patikimumą.


Šiame straipsnyje: Coca Cola

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
iki galo neisiaiskino o jau straipsnius raso.Lengvas budas pasireklamuot garsios imones pavadinima idejus i antraste.

...

... portretas
siai imonei jau nebereikia reklamuotis, turi savo skoni ir savo kaina. geriau geriu ir gersiu ;)

senis

senis portretas
Edmukai, vakarai pades, nepergyvenk
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių