Dėl netvarkos prie bendrabučio – konfliktai

Klaipėdiečiai skundžiasi dėl Šilutės plente esančių šiukšlių. Anot žmonių, aplink bendrabutį, kurio pirmame aukšte įsikūrę nakvynės namai, vyrauja betvarkė. Įsiliepsnojusių nesutarimų tarp benamių ir bendrabučio gyventojų malšinti skuba ir policijos pareigūnai.

Šiukšlės kieme ir po balkonais

Klaipėdiečiai nuogąstauja, jog šalia daugiabučio paliekamos šiukšlės ne tik kenkia miesto įvaizdžiui, bet ir kelia pavojų žmonių sveikatai.

"Gyvename tarsi sąvartyne. Kai kurie asmenys atliekų nesivargina nešti į konteinerį, o numeta šalia namo arba po butų balkonais. Viskas pūva, dvokia. Baisu, kad parazitų neatsirastų. Kur tai matyta?" – piktinosi klaipėdietė.

Žmonės spėlioja, kas atsakingas dėl kieme įsivyravusio chaoso.

"Pirmame pastato aukšte įsikūrę nakvynės namai, tačiau tvirtinti, kad aplinką teršia benamiai, – negalėčiau. Begėdiškai pasielgti galėjo ir patys bendrabučio gyventojai", – kalbėjo klaipėdietė.

Vytauto Petriko nuotr.

Anot moters, vienintelis būdas išspręsti susidariusią situaciją ir į dienos šviesą ištraukti nedorėlius – šalia daugiabučio įrengti vaizdo stebėjimo kamerų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, sulaukus skundo, apžiūrėti teritorijos buvo nusiųsti atsakingi darbuotojai.

"Į pranešimą būtinai reaguosime. Kalbėsimės su namą administruojančiaisiais, išsiaiškinsime priežastis, kodėl teritorijoje įsivyravo netvarka, – kalbėjo S.Valiulis.

Benamius aplieja vandeniu

Laikinai biudžetinės įstaigos Klaipėdos miesto nakvynės namai direktorės pareigas einanti Indra Joniuškienė nelinkusi tikėti, kad už netvarką kieme atsakingi nakvynės namų klientai.

Pasak direktorės, teritoriją nuolat prižiūri samdomi darbuotojai.

"Kiemą tvarko valytoja, patys nakvynės namų klientai. Problemų kyla dėl bendrabučio gyventojų. Baisu pažiūrėti į greta pastato augantį medį, kuris iki pat viršūnės apraizgytas šiukšlių maišais. Esame įsikūrę tik žemutiniame aukšte, tad nakvynės namų gyventojams to niekaip nepavyktų padaryti", – kalbėjo I. Joniuškienė.

Direktorė pasakojo, jog tarp butų savininkų ir bėdžių kartais įsiplieskia konfliktai, kuriuos spręsti tenka policijos pareigūnams.

Mūsų klientai ne kartą buvo apipilti vandeniu, apmėtyti maisto likučiais.

"Mūsų klientai ne kartą buvo apipilti vandeniu, apmėtyti maisto likučiais. Keičiant langus, vienas darbininkas buvo aplietas neaiškios kilmės skysčiu. Įvykus incidentams kviečiama policija. Žinoma, taip elgiasi ne visi bendrabučio gyventojai", – teigė I. Joniuškienė.

Ne vienerius metus valdininkai suko galvas, kur perkelti Šilutės pl. nakvynės namuose apsistojančius bėdžius, mat nepageidaujama kaimynyste skundėsi tiek jie patys, tiek ir viršutinių aukštų bendrabučio gyventojai.

Į modulinius namus – pavasarį?

Prieš keletą metų Dubysos g. nutarta pastatyti 28 modernių modulinių namų kvartalą. Čia žmonės galės saugiai pernakvoti, nusiprausti, išsiskalbti nešvarius drabužius.

Daugiau nei 477 tūkst. eurų kainavę namai duris atverti turėjo dar pernai gruodį.

Nors moduliniai namukai įrengti, aplinka sutvarkyta, naujuose būstuose benamiai vis dar neapgyvendinti.

"Namukai jau pastatyti. Rangovas vėluoja atlikti paskutinius darbus. Situaciją stengsimės išspręsti kuo greičiau", – 2018-ųjų pabaigoje kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Anot Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorės, viliamasi, jog šia paslauga benamiai galės pasinaudoti jau šį pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurėja

Aurėja portretas
Ką čia pasakojate, nesąmones, Jūsų vadinami "klientai" visą dieną trinasi bendrabučio laiptinėse, belaukdami iada bus 20,00 valandą įleisti į Jūsų namus. Tuštinasi , šlapinasi kur papuola, kosėjantys besiskrepliuojantys, utelėti velniai žino kokiom ligom sergantys, ir mes gyventojai dar kalti?

Klausimas

Klausimas portretas
Ar tokiems navaleikoms reikalingos naujos ir švarios patalpos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių