Dėl neveikiančių bankomatų – panika

Centrinėje miesto dalyje vieną šios savaitės vakarą keli šimtai klaipėdiečių buvo patekę į nepavydėtiną situaciją – beveik valandą neveikė bankomatai, banko kortelėmis nebuvo galima atsiskaityti prekybos centruose.

Liko be pinigų

Bankų sistema sutriko apie 19 val. Klaipėdietė Virginija tikino, kad negalėjo išsigryninti pinigų mažiausiai keliuose bankomatuose.

„Herkaus Manto gatvėje įsikūrusioje buitinių prekių ir kosmetikos parduotuvėje negalėjau atsiskaityti banko kortele. Pardavėjos paprašiau luktelėti ir nuskubėjau į šalia esantį bankomatą. Tačiau prie jo išvydau nervingai mygtukus maigančią kitą moterį, kuri pasakė, kad tai jau trečias bankomatas, kurį ji aplankė“, – pasakojo mergina.

Parduotuvės darbuotoja tikino, kad iš tiesų pirkėjai tą vakarą patyrė nesklandumų.

„Prieš darbo pabaigą neveikė banko sistema. Daug pirkėjų liko nepatenkinti, nes negalėjo sumokėti už prekes“, – aiškino pardavėja.

Valanda be ryšio

Virginija nuskubėjo į M.Mažvydo alėjoje įsikūrusį prekybos centrą, tačiau ir čia banko kortelės buvo neaptarnaujamos.

„Labai nemalonu likti su keliais centais kišenėje, o kortele negalėjau atsiskaityti visame miesto centre. Suskaičiavau, kad neveikė kone septynių bankų bankomatai. J.Janonio gatvėje esančiame prekybos centre klientų bankų kortelės nebuvo aptarnaujamos. Kortelių skaitytuvus pardavėjos net buvo nusukusios nuo pirkėjų“, – pasakojo klaipėdietė.
Mergina net buvo nusprendusi sėsti ant dviračio ir važiuoti į kitą miesto dalį, kad galėtų apsipirkti.

„Tačiau apie 20 val. Naujojoje Uosto gatvėje stabtelėjau prie čia įsikūrusio banko bankomato. Tik iš antro bandymo man pavyko išsigryninti pinigų“, – sakė Virginija.

Gedo įranga

Pamėginus išsiaiškinti, kodėl strigo bankų sistemos, keturių bankų bankomatus ir kitas sistemas prižiūrinčios įmonės atstovai teigė, kad jų sistemoje nebuvo užfiksuota jokio gedimo.
„Kaip mus informavo įmonės, kuri yra bendro keturių bankų bankomatų tinklo operatorė, atstovai, centrinėje Klaipėdos dalyje buvo sutrikęs ryšys, dėl ko ir neveikė bankų kortelių priėmimo įrenginiai parduotuvėse, bankomatai. Minėtu laiku neveikė 6 bendro tinklo bankomatai“, – tikino vieno iš bankų Išorinės ir vidinės komunikacijos skyriaus vadovė Vita Ramanauskaitė.

Įmonės „Teo“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis tikino, kad tą vakarą nuo 18.30 iki 19.30 val. ryšys Klaipėdos senamiestyje iš tiesų buvo sutrikęs.
„Dėl šio sutrikimo neveikė teikiamos paslaugos keliems šimtams mūsų klientų senamiestyje. Sutrikimas įvyko dėl laikino techninės įrangos gedimo. Per valandą mums pavyko jį pašalinti“, – aiškino A.Bubnelis.

Įmonės atstovas tikino, kad tokie gedimai nėra dažnas reiškinys.

„Tai nėra susiję su kasinėjimu ar statybos darbais. Tai nutiko dėl technologinės įrangos gedimo, bet jis operatyviai buvo pašalintas“, – kalbėjo A.Bubnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių