Dėl oro taršos Klaipėdos meras prašo užtarimo ir Seime

Uosto plėtros, taršos ir daugelį kitų klausimų Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas aptarė su klaipėdiečiais Seimo nariais. Akcentuojama, kad dvoko pietinėje miesto pusėje problema jau sprendžiama nacionaliniu lygmeniu.

Penktadienį surengto susitikimo metu daug kalbėta apie uosto plėtrą ir kokią įtaką plano sprendimai turės gyventojams.

Taip pat aptarti investiciniai projektai – Klaipėdos universitetinės ligoninės pastatų renovacija, P.Mašioto progimnazijos rekonstrukcija ir kt.

Nemažai dėmesio skirta ir vienam didžiausių šiuo metu klaipėdiečius kamuojančių iššūkių – oro taršai.

"Šiandien pramoninė veikla Klaipėdoje iš visų pusių yra pasiekusi turbūt maksimalius savo rodiklius ir ribas. Tai lemia ekologinę situaciją mieste. Yra didelis ir labai daugiaplanis kompleksas taršos šaltinių", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Yra didelis ir labai daugiaplanis kompleksas taršos šaltinių.

Jis aiškino, kad ši opi problema buvo pakylėta iki nacionalinio lygmens. Sudaryta darbo grupė, pirmininkaujama Deivido Matulionio, sprendžia, kaip kontroliuojančioms institucijoms suteikti daugiau galių, galimybių veikti operatyviai, taikyti sankcijas skubiau, nei tai yra daroma dabar.

"Kiek turiu informacijos, ši darbo grupė Vilniuje intensyviai ruošia paketą normų peržiūrėjimo teisių suteikimo kontekste. Ir visa tai turėtų ateiti į Seimą. Prašyčiau šiai pozicijai skirti išskirtinį dėmesį, nes titaniškomis pastangomis suvaldyti situacijos nepavyksta, kad ir kaip mes to norime", – į seimūnus kreipėsi V.Grubliauskas.

Ketvirtadienio vakarą pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai surengė taikų piketą.

Žmonės siekė parodyti, kad rūpinasi savo sveikata ir netoleruos padidėjusios taršos. Susitikti su klaipėdiečiais į mitingą nuvyko ir meras.

Esą nė viena bendrovių kol kas nepripažįsta savo kaltės ir kratosi atsakomybės.

Seimo narys Eugenijus Gentvilas atkreipė dėmesį, kad didžioji dalis potencialių teršėjų veikia už miesto ribų arba nėra pavaldūs savivaldybei.

"Todėl mums, kaip Seimo nariams, tai yra ir parlamentinės kontrolės klausimas – kontaktuoti su ministerijomis, kodėl jums atskaitingos tarnybos nepadarė arba, ką padarė, ką užfiksavo ir panašiai. Miestas dabar yra daromas beveik kaltu už viską, nors nei teršėjai, nei kontroliuojančios institucijos jam nepavaldūs", – pastebėjo E.Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
kolxoznikai būstinės sargą atsiuntė

spausk dislike

spausk dislike portretas
Paziurejus i ju ryztingus veidus tampa aisku , kad jie visiskai nesiorentuojantys situacijoj bevaliai.

kur teisybe?

kur teisybe? portretas
sunys loja, dumpiai vaziuoja.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių