Dėl oro taršos rekomenduojama laistyti gatves

Klaipėdos visuomenės sveikatos centras (VSC) informuoja, jog uostamiesčio centre ir rytinėje miesto dalyje yra padidėjęs atmosferos oro užterštumas kietosiomis dalelėmis.

Atmosferos oro tarša padidėjo dėl nepalankių meteorologinių sąlygų teršalų sklaidai (mažai kritulių), dėl didelio transporto srauto. Jei nepasikeis meteorologinės sąlygos, kietųjų dalelių koncentracija gali dar padidėti.

Į oro taršą jautriausiai reaguoja vaikai, seneliai, nėščios moterys, sergantys lėtinėmis ligomis žmonės.

Tam, kad sumažinti kietųjų dalelių galimą įtaką žmonių sveikatai, VSC specialistai rekomenduoja organizuoti nuolatinį miesto gatvių laistymą.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas ragina šalies savivaldybes nedelsiant imtis priemonių oro taršai sumažinti. 

“Kai kurios savivaldybės skundžiasi, kad tam joms trūksta pinigų, tačiau negalime rizikuoti žmonių sveikata. Todėl, nepaisant sunkmečio, pinigų priemonėms, kurios sumažintų oro taršą, rasti būtina”, - teigia G.Kazlauskas.

Prieš kelias savaites savivaldybės jau buvo perspėtos apie padidėjusią oro taršą ir paragintos imtis priemonių. Visgi daugelis jų į raginimą sureagavo vangiai. 

Todėl aplinkos ministro nurodymu šiandien išsiųstas pavedimas Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio regionų aplinkos apsaugos departamentams. Jų darbuotojams nurodyta nedelsiant patikrinti, kaip vykdomi savivaldybių sudaryti aplinkos apsaugos priemonių, susijusių su oro kokybės valdymu, planai. 

Nurodyta užtikrinti, kad oro kokybės problemų sprendimui neatidėliotinai būtų skiriamas ypatingas dėmesys, prireikus - papildomos veiksmingos priemonės. Savivaldybių, kurios nesiims reikiamų veiksmų, atžvilgiu bus taikomos teisinio poveikio priemonės.


Šiame straipsnyje: oro taršagatvių laistymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių