Dėl pastato rastas sutarimas

Statybininkų prospekto tęsinio projektas pradės judėti į priekį. Miesto valdžiai pavyko susitarti su pastato, kurį reikia nugriauti, savininkais. Jiems bus suteikta galimybė nuomoti savivaldybės būstą.

Netenkino kaina

Planuota, kad šią vasarą jau bus paskelbtas konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas ties Statybininkų prospekto tęsinį. Planuota, kad jau rudenį startuos darbai.

Tačiau viskas įstrigo dėl pastato, esančio adresu Šilutės plentas 91, paėmimo visuomenės poreikiams.

Buvęs geležinkelininkų namas yra būtent toje vietoje, kur turi driektis Statybininkų prospekto tęsinys. Tad statinį reikia nugriauti.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad minėtas pastatas priklauso keturiems savininkams.

Du sutiko su turto vertinimu ir suma, kuri jiems bus išmokėta. Kiti du – ne.

Nesutinkantieji pabrėžė, kad jų turimas turtas įvertintas labai maža suma – po 10 tūkst. eurų. Už tiek jie negali įsigyti lygiaverčio būsto.

Nuomos neribotą laiką

Uostamiesčio valdžia rado būdą, kaip išspręsti problemą.

Savininkams, kurie nesutiko su kompensacijos dydžiu, pasiūlyta nuomoti savivaldybės butą neribotą laiką.

Toks sprendimas juos tenkino. Savininkai sutiko išsikelti, jei bus suteiktas savivaldybės būstas nuomai.

"Miesto taryba turi teisę išnuomoti savivaldybės būstą asmenims, kai jų turtas paimamas valstybės reikmėms, tiesiant kelius, ir šie neturi kur gyventi", – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė. Miesto taryba pritarė šiam siūlymui.

Pasak V.Švedo, jei nebūtų surastas abi puses tenkinęs sprendimas, būtų reikėję kreiptis į teismą dėl turto paėmimo visuomenės poreikiams.

Tokiu atveju projekto įgyvendinimas būtų dar labiau įstrigęs.

Neįvykdžius žemės paėmimo procedūros, nebūtų galima gauti statybas leidžiančio dokumento, užbaigti projekto iki numatytos datos.

Statybininkų prospekto tęsinio nuo Šilutės plento per LEZ-o teritoriją iki 141-ojo kelio yra numatytas savivaldybės 2017–2019 m. strateginiame veiklos plane.

Lietaus nuotekos kelia rūpesčių

Tačiau ši problema – ne vienintelė, kurią reikia spręsti vykdant projektą.

Numatytas tiesti Statybininkų prospekto tęsinys laisvosios ekonominės zonos teritorijoje (LEZ) virsta Lypkių gatve. Ši arterija bus klojama iki Lypkių ir Kretainio gatvių sankryžos.

Anot V.Švedo, iškilo klausimų, kur nuo naujosios arterijos nutekės lietaus vanduo.

Topografinėse nuotraukose buvo matomi du kolektoriai. Tačiau, V.Švedo teigimu, vieno apskritai nerandama.

Apie šį kolektorių duomenų neturi ir įmonė "Klaipėdos vanduo". Dėl antrojo taip pat kilo rūpesčių.

Vandentiekininkai bandė jį išvalyti, bet nesėkmingai. Šiame kolektoriuje pilna akmenų.

"Pavalė 30 metrų ruožą, ir mašina sulūžo. Toliau kolektorius driekiasi per privačią teritoriją. Savininkai gali neįsileisti jį apžiūrėti. Be to, tėra vos 10 proc., kad jis veikia", – atskleidė vedėjas.

V.Švedas tikino, kad tiesti naują kolektorių palei geležinkelį planuoja pats LEZ-as.

Miesto valdžios atstovai svarstė, kokia galimybė prie jo prijungti ir Statybininkų prospekto tęsinio lietaus nuotekų tinklus.

"LEZ-as pateikė projektą ES lėšoms gauti. Paraiška turi būti išnagrinėta per du mėnesius. Tačiau 50 proc. priemonių gali būti pripažintos netinkamomis ir joms finansavimas neskirtas. Tada LEZ-as projekto neįgyvendins. Neturi tiek lėšų. Skaičiuojama, kad kolektoriui nutiesti reikėtų apie 600 tūkst. eurų. Kyla klausimas, ką reikės daryti tokiu atveju su mūsų projektu?" – neslėpė vedėjas.

Pasitarime, kuriame analizuota ši problema, apsispręsta toliau projektuoti, kad Statybininkų tęsinio lietaus nuotekų tinklai būtų prijungti prie LEZ-o suplanuoto kolektoriaus.

"Lauksime žinių dėl ES lėšų skyrimo jų projektui. Jei dalis priemonių bus netinkamos, svarstome galimybę prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo", – kalbėjo vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

111

111 portretas
Aisku turejom nuosavybe kuri nieko verta jei butume teismais eja nieko nebutume laimeja nes yra priimti tokie istatymai, cia pasistenge jie po skerdyklos gatves kur savininkai gerai nugreze savivaldybe. Aisku gal butu dadeja biski, bet kiek tai kainuoja finansiskai ir sveikatos, tikimes pasikeis politine situacija ir gales issipirkti lengvatinem salygom.

ezys

ezys portretas
jusu pasiklausius, tai bomzai yra patys laimingiausi zmones pasaulyje, nes jie yra budos, kuria is kartono ir faneros susikale savininkai, o va zmones, kurie busta uz 1000 euru nuomojasi yra vargsai :D H. Daktaras is Lietuvos prisiteise pinigu uz nezmoniskas gyvenimo salygas KALEJIME, bet sitie zmones gyveno ne ka geriau. O ir savivaldybes busto nuoma tikrai zemesne nei rinkos kaina, taip, kad cia dar klausimas, kas ka isdure.

Išdūrė

Išdūrė portretas
Žmonės neteko savo nuosavybės. Dabar reikės mokėti dar nuompininigius savivaldybei. O jie nemaži. Dar ir kiti mokesčiai prisidės. Liko žmonės be būsto. Amžini nuomininkai. Nesusimokės ir išspirs lauk.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių