Dėl pasukamojo tiltelio – į Vilnių

Klaipėdos paveldosaugininkų pasipriešinimą užmojui unikalų pasukamąjį tiltelį valdyti ne tik rankomis, bet ir mechanizuotai, bandyta nuslopinti Vilniuje.

Kol pasukamasis tiltelis yra nukeltas ir rekonstruojamas, mieste prasidėjo diskusija, kad sykiu būtų galima įrengti ir mechanizmą, padėsiantį tiltelį sukioti.

„Tai ypač aktualu, kai yra dideli žmonių srautai. Tačiau mechanizmas yra invazija į techninio paveldo objektą, todėl tai reikia suderinti su paveldosaugininkais“, - teigė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovai ir specialistai tokiems ketinimams priešinasi. Todėl šią savaitę R.Taraškevičius Vilniuje susitiko su jų viršininke - Kultūros paveldo departamento direktore Diana Varnaite.

„Vietiniai paveldosaugininkai yra nusiteikę negatyviai, todėl paprašiau, kad klausimas dėl tiltelio mechanizuoto valdymo būtų perkeltas į aukštesnį lygį“, - sutikimo0 tikslą įvardijo R.Taraškevičius.

Tačiau atsakymo Vilniuje jis neišgirdo. D.Varnaitė pažadėjo pasitarti su specialistais ir atsakymą pateikti per savaitę.

Tiltelis rekonstruoti buvo išvežtas pernai spalį, o iš savo vietos jis buvo išmontuotas daugiau nei prieš metus. Skaičiuojama, kad tiltelio, kuriam yra daugiau nei 150 metų, rekonstrukcija gali kainuoti 700 tūkst. litų.

Tikimasi, kad tiltelis į savo vietą bus grąžintas birželio pradžioje.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių