Dėl pažymos apie gyvenamąją vietą vėl teks stoti į eilę

Deklaruoti gyvenamąją vietą ar pažymą apie tai, kur gyvena norintys gauti klaipėdiečiai vėl bus priversti stumdytis eilėse, nes juos aptarnaus mažiau specialistų.

Šiuo metu Gyvenamosios vietos deklaravimo tarnyboje dirba vedėja ir trys vyriausiosios specialistės. Tačiau numatyta tarnybą naikinti ir palikti tik du specialistus, kurie teiktų gyvenamosios vietos deklaravimo paslaugas.

Tarnybos likvidacija numatyta naujoje savivaldybės administracijos struktūroje. Ji rytoj bus svarstoma miesto tarybos kolegijos posėdyje. Naują struktūrą turi patvirtinti miesto taryba.

„Galutiniai sprendimai dar nėra priimti, tačiau žinome, kad numatyta palikti tik du gyvenamosios vietos deklaravimo specialistus. Jei tai taps realybe, bus labai sunku aptarnauti žmones, tikrai vėl susidarys eilės kaip kad buvo iki įkuriant tarnybą“, - teigė Gyvenamosios vietos deklaravimo tarnybos vedėja Kristina Božienė.

Ši tarnyba buvo įkurta 2008 metų rugpjūtį. Taip pasielgta dėl to, jog savivaldybės Priimamojo specialistai nespėjo teikti gyvenamosios vietos deklaravimo paslaugų, todėl ir buvo suburta atskira tarnyba. Jai skirtos ir patalpos Vytauto g. 13.

„Gyvenamosios vietos deklaravimo paslauga yra valstybės deleguota funkcija. Bėda ta, kad valstybė skiria tiek pinigų, kad vargiai galima išlaikyti du etatus. Kitiems dviems pinigų buvo skiriama iš savivaldybės biudžeto. Dabar sunkmetis, todėl pinigų papildomiems etatams ir nebėra“, - aiškino K.Božienė.

Ji tvirtino, kad darbo ir keturiems tarnybos darbuotojams buvo per akis. Tarnyboje buvo aptarnaujami ne tik tiek žmonės, kurie nori deklaruoti naują gyvenamąją vietą ar gauti pažymą apie tai, kur gyvena. Specialistai taip pat registruodavo žmones, kurie pusmečiui išvyksta į užsienį, užsieniečius, kurie gauna ar jiems pratęsiamas leidimas  gyventi Lietuvoje.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių