Dėl petardų – klaipėdiečių pyktis

Teatro aikštę paskelbus zona be pirotechnikos, klaipėdiečiai siūlo uždrausti naudoti fejerverkus ir gyvenamuosiuose rajonuose. Pasak miestiečių, daugiabučių kiemuose šaudyti petardas nėra saugu. Be to, erzina jų keliamas triukšmas.

Šaudo nuolat

Pietinėje miesto dalyje gyvenanti klaipėdietė tvirtino, kad šventiniu laikotarpiu nuo ryto iki vakaro yra priversta klausyti sprogstančių petardų.

"Kažkam tai – linksmas žaidimas, o kenčia visi gyventojai. Suprasčiau, kad triukšmautų tik per Kalėdas, Naujuosius, o dabar kiekvieną dieną aidi visas rajonas", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė tvirtino, kad augina mažametę dukrą. Pokšint petardom, sunku ją užmigdyti.

"Mano dukrytė miega labai jautriai. Tik sprogsta garsesnė petarda, iš karto pabunda", – tvirtino mama.

Gyventojos nuomone, daugiabučių namų kiemai – ne vieta šaudyti petardas. Ne tik dėl triukšmo, bet ir dėl saugumo.

"Kiemai prigrūsti automobilių. Juk gali apgadinti transporto priemones. Taip pat petarda gali įlėkti į balkoną ir sukelti gaisrą. Tikrai ne visi asmenys pirotechniką naudoja saugiai. Manau, visi normalūs žmonės apsidžiaugtų, jei daugiabučių kiemuose būtų uždrausta naudoti pirotechniką. Dabar visą šventinį laikotarpį jautiesi lyg būdamas karo zonoje", – dėstė moteris.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį ir į tai, kad kai kuriose svečiose šalyse toks draudimas yra priimtas, o žmonės jo paiso.

Mėtė po mašinomis

Nemaloniai liko nustebinta ir sekmadienio pavarę automobiliu važiavusi šeima.

Žmonės pastebėjo, kad ties Žardininkų rajonu kažkokie vaikinai mėtė petardas po pravažiuojančiomis mašinomis.

"Reikėtų griežtinti ne tik petardų naudojimo, bet ir pardavimo tvarką. Visokiems vaikigaliams apskritai nepardavinėti jokių pirotechnikos priemonių. Baisu, kai žmonės nepagalvoja, kaip gali baigtis jų elgesys. Buvau tikrai šokiruotas", – tvirtino klaipėdietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karolis

karolis portretas
kaip jum petarda i balkona ileks? ;D jus galva mastykit kas jums nepatenkinti amzinai

Pribrendo laikas

Pribrendo laikas portretas
kadangi su tais suviais darosi neimanoma ggyventi ,pliekia ne tik per sventes ,bet ir kada kas uzsimano ,galima isivaizduoti kada Klaipedoje gyvena apie 60 tautybiu zmoniu ,kas ir bus kada prades svesti s ventes visi su petardomis ,kur dar kitos valstybines sventes ,be to daugiabuciu kiemuose sustipreja garsas ,tikrai nejauku zmonems.Nereikia pamirsti ,kad yra ir zmoniu kurie dirba per sventes ,jiems reikia pailseti ir pamiegoti ,juk visi pamirsta ,kad visada dirba policija,greitoji .gydymo istaigos ir kitos imones su nepertraukiama gamyba ,kada uzmigsi ,o paskui i darba ryte reikia eiti ir dar visa para dirbti.Pietineje dalyje pastoviai visus metus pleskina ,yra ir seneliu ir ligoniu ir mazu vaiku,tegul isrenka kokia aikste laukuose ir susirenka visi ir tegul pleskina ,o dabar gyvenamoje zonoje neturi buti jokio tiuksmo.

paukštukai

paukštukai portretas
Netik paukšteliai,bet miško žvėrys,naminiai gyvūnai labai bijo to triukšmo... Nenori jo ir seni,vyresni žmonės,maži vaikučiai....Manau kaip Anglijoje,norintys paleisti raketą ar petardą turėti susirinkti į didžiulę aikštę ir tegul sau triukšmauja,niekam priekaištų nebus....ŽINOMA NE KŪČIŲ VAKARĄ AR KALEDAS.....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių