Dėl pinigų baseinui – aistros

Papildomo finansavimo skyrimas Klaipėdos daugiafunkcinio sveikatingumo centro statybai tarp miesto tarybos narių įžiebė aistras. Opozicijos atstovai siūlė neskirti daugiau lėšų projektui ir skelbti naują konkursą rangovui išrinkti.

Skirtumą dengs savivaldybė

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad Klaipėdos daugiafunkcinio sveikatingumo centro statyba atsieis brangiau nei planuota. Miesto 2016–2018 metų strateginiame veiklos plane numatyta, kad projekto įgyvendinimas atsieis beveik 13,6 mln. eurų. Tokią sumą numatyta projektui skirti per dvejus metus.

Tačiau, atplėšus konkurso vokus, kurio metu buvo renkama, kas statys daugiafunkcinį sveikatingumo centrą, paaiškėjo, kad tokios sumos neužteks.

Septynių dalyvių pasiūlytos kainos svyravo nuo 15,8 mln. iki beveik 23 mln. eurų. Pasiūlymų vidurkis siekė per 18 mln. eurų. Du iš konkurse dalyvavusių tiekėjų atsisakė savo pasiūlymų. Tad jų liko penki. Jų pasiūlytos kainos svyravo nuo 15,8 mln. iki beveik 19,8 mln. eurų. Skirtumą tarp kainų turėtų padengti savivaldybė. Tai būtų daroma miesto biudžeto arba skolintomis lėšomis.

Tad miesto tarybos ketvirtadienį prašyta leisti didinti projekto vertę ir pasirašyti sutartį su mažiausią kainą pasiūliusiu dalyviu. Priešingu atveju reikėtų skelbti naują konkursą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, tikėtis, kad, tą padarius, atsiras dalyvis, kuris pasiūlys mažesnę kainą, beprasmiška.

„Taip yra dėl kelių priežasčių. Pirma projekto vertė skaičiuota prieš kelerius metus. Antras svarbus dalykas – pasikeitusi ekonominė situacija. Įvedus eurą, pasikeitė kainos. Darbo užmokestis taip pat išaugo. Visi skaičiuoja savo išlaidas. Siūlyčiau pritarti pakeitimui. Klaipėdiečiai laukia šio objekto“, – tvirtino direktorius.

Siūlė atšaukti konkursą

Tarybos narė Nina Puteikienė pateikė net kelis pasiūlymus dėl papildomo finansavimo daugiafunkcinio sveikatingumo centro statyboms skyrimo.

Politikė pirmiausia prašė, kad už šią sprendimo projekto dalį būtų balsuojama atskirai. Taip pat kvietė pasekti Vilniaus savivaldybės pavyzdžiu ir dėl šio pirkimo kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad įvertintų viešojo pirkimo procedūrų teisėtumą.

„Yra tikimybė, kad tada paslaugos kaina sumažėtų. Nereikėtų papildomų lėšų“, – teigė politikė.

Daugumai nepritarus nė vienam iš šių siūlymų, N. Puteikienė pateikė dar vieną – nutraukti konkursą, nes kainos ženkliai viršija skaičiuojamąją, ir skelbti naują neskelbiamų derybų būdu, tačiau ir šis buvo neišgirstas. Politikos siūlymus palaikė kiti opozicijos nariai.

„Pagal visus planus turėtume tame baseine maudytis, o dar kastuvo neįkasėme. Tos procedūros bala žino, kiek dar tęsis, jei tampysime antklodę pozicija nuo opozicijos, opozicija nuo pozicijos. Mieste yra klausimų, kur neturėtų būti diskusijų, nesusipratimų, keršto, noro kažką įrodinėti. Tai darome ne liberalų, ne socdemų, ne konservatorių, ne muzikantų, ne džiazmenų, o miestiečių labui. Miestiečiams šis objektas gyvybiškai reikalingas. Kuriame planus išmokyti visus antrokus plaukti, o kur mes juos mokysime – Danėje“, – aistras ramino tarybos narys Vytautas Čepas.

Narai neturi vietos

Šiuo klausimu pasisakė nardymo centro „Oktopusas“ vadovas Arūnas Vainora ir Lietuvos povandeninio sporto federacijos prezidentas Aurelijus Kinas. Jie tvirtino, kad nesulaukia, kada Klaipėdoje bus pastatytas baseinas.

„Nustojus veikti „Dinamo“ baseinui, nardytojai neturi vietos mieste, kur galėtų šaltuoju metų laiku ruoštis. Neturime galimybių tobulėti. Laukiame, kada galėsime naudotis naujuoju baseinu“, – tvirtino A.Vainora.

A.Kinas tvirtino, kad ne visi Lietuvos baseinai atitinka povandeninio sporto reikalavimus, gylį. Jie norėtų, kad kuo greičiau Klaipėdoje būtų pastatytas baseinas. Čia būtų galima rengti Europos ir Pasaulio čempionatus.

Po ilgų diskusijų miesto taryba pritarė papildomų lėšų skyrimui daugiafunkcinio sveikatingumo centro statyboms.

Posėdžio metu patikslintas ir miesto biudžetas. Į jį pateko 684,6 tūkst. eurų. Tai dviejų ministerijų dotacijos. 402 tūkst. eurų Švietimo ir mokslo ministerija skyrė neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtrai, 134,8 tūkst. eurų – mokyklų modernizavimui.

97,8 tūkst. eurų gauta socialinės atskirties mažinimui. Šios lėšos gautos iš ES projektui „Integrali pagalba į namus“. 50 tūkst. eurų gauta iš Aplinkos ministerijos krantotvarkos programos įgyvendinimui: kopų tvirtinimui, laiptų statymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N.Puteikienei

N.Puteikienei portretas
Aha tarkime aš laimiu konkursą, o savivaldybė pradeda derėtis ir laimi tas kuris pasiūlė didžiausią kainą. Mano galva čia atsiranda prielaidos korupcijai. Visų teikėjų kainos žinomos ir jie visi žinomi. Pralaimėjusi įmonė gali sužinoti kokią kainą kas neskelbiamų derybų būdu pasiūlė pasiūlė, tuomet sutarus su klerkais paduoti nerealiai mažesnę kainą, laimėti konkursą ir galiausiai neįgyvendinus statybų iki galo, pareikalauti papildomo finansavimo prisidengiant kainų kilimu. Sakysite negalimas variantas? Tiek teoriškai tiek praktiškai dar ir kaip galimas. Aišku pirminis laimėtojas paduos tokį sprendimą į teismą ir tuomet mes baseiną matysime kaip savo ausis. Aš esu nieko nesuprantantis asilas, bet ir man daeina prie ko veda Jūsų pasiūlymas.

Akmuo po kaklu

Akmuo po kaklu portretas
Bardakas!

Puteikienei

Puteikienei portretas
O tada visi likusieji paduoda neskelbiamas derybas į teismą ir baseino nebus dar 20 metų. Pripažinkit - juk jūs būtent to ir norit, kad tik klaipėdiečiams būtų blogiau, kad tik galėtumėt kaltinti poziciją...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    1
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių