Dėl pokyčių kieme – įniršis

Uostamiestyje vėl nerimsta aistros dėl kertamų medžių. Šį kartą raminamųjų prireikė Medžiotojų gatvės gyventojams ir Klaipėdos savivaldybės darbuotojoms, kurioms teko išklausyti įniršusių gyventojų priekaištus. Raminti įniršio net teko kviesti policijos ekipažą.

Ginčas kilo dėl 13 medžių, augusių tarp I.Kanto gatvės 9-ojo ir 17-ojo namų.

Kai tik pasirodė darbus vykdančios bendrovės darbininkai, vietos gyventojai suorganizavo piketą.

"Aplinkinių namų gyventojai susipažino su projektu ir sutiko su juo. O piketuoti atėjo visai kiti, Medžiotojų gatvės, gyventojai. Kiemo sutvarkymo projektas buvo parengtas dar 2016 metais", – tikino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Medžių kirtėjams teko gesinti motorinius pjūklus, o jų garsus pakeitė kieme kilęs gyventojų klegesys.

Paaiškėjo, jog žmonės pyksta visai ne dėl medžių.

Šiame kieme numatyta įrengti įvažas iš abiejų pusių. Tai reikštų, kad kiemu bus galima važiuoti kiaurai. O štai to ir baiminasi vietos gyventojai.

"Jūs ką? Čia bus autostrada, juk mašinos lakstys pirmyn ir atgal. Mes nesutinkame su tokiu sprendimu", – įvykio vietoje nuomonę reiškė gyventojai.

Vietinių emocijas ramino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova, į susitikimą su gyventojais nusivežusi šios miesto dalies detalųjį planą.

"Pažiūrėkite, detaliajame plane čia numatyta įvaža. O jos, beje, prašė I.Kanto gatvės gyventojai. Šiuo metu kiemas buvo uždaras. Danga – žvyras. O mes sutvarkėme apšvietimą ir išasfaltuosime. Kur čia pablogės jums sąlygos?" – nesuprato I.Nachčiunova.

Tačiau gyventojai nerimo ir tikino, jog po šių rekonstrukcijų teks nukelti jau pastatytą vaikų žaidimo aikštelę.

"Kelio danga praplatės žolyno sąskaita. Išeina taip, kad vaikai tiesiai į gatvę išbėgs. Tai juk nesaugu", – piktinosi moterys.

Savivaldybės darbuotojos mėgino aiškinti, jog situacija iš esmės nepasikeis. Ilgas ir automobilių pilnas kiemas nei padidės, nei sumažės dėl to, kad kitame jo gale atsiras nauja įvaža.

Tačiau žmonės vis tiek liko nepatenkinti.


Šiame straipsnyje: kiemasmedžiaikertami medžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taikos55

Taikos55 portretas
Pjauti visus tuos rusu laiku medzius be gailescio ir vietoje ju sodinti skiepytus,kaip Akropolyje.

suvalgiusiam

suvalgiusiam portretas
Alyvos "supuvusios", žolytė vaikams - "supuvusi", vaikų aikštelė gatvėje --------brrrrrr - apsivalgei. Prieš šventes savivaldybė sugadino nuotaiką, dar kartą parodė, kad rūpi tik savi interesai, o ne daugelio gyventojų nuomonė. Žiauru....

Anonimas

Anonimas portretas
Pasibaisėjusiam. Tai visai neturi nuovokos apie atstumus- nieko sau 5 cm iki aikštelės. Na, galima meluoti, bet ne taip durnai.Kur tie išniekinti medžiai? Kai kirto medžius reikėjo pasižiūrėti- medžių vidus juodas, išpuvęs, per artimiausią audrą jau reikėjo laukti nelaimės. Žalioji zona nesunaikinta. O. kad po Gintaro gatvės langais važinės mašinos- ne bėda. O jau taip nusimeluoti į lankas, tai jau visai nebepadoru, arba tu kažko suvalgei.... Kanto gatvės kiemas kentėjo 30 metų. Ir mašinos važinėjo tik dulkėta gatve. Gyvenimo sąlygos nepablogintos, o pagerintos. Džiaugiamės tokiomis pozityviomis permainomis ir nuoširdžiai dėkojame savivaldybei. Ačiū už dovaną Šventėms.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių