Dėl prekybos vietų – sujudimas

Nuo antradienio pradėta prekiauti prekybos vietomis Jūros šventės metu vyksiančioje mugėje. Prie kasų, kur tai buvo daroma, nusidriekė ilgiausios prekeivių, norinčių įsigyti patrauklesnes, labiau lankomas vietas, eilės.

Norintys prekiauti Jūros šventės metu vyksiančioje mugėje privalėjo registruotis iš anksto. Tokių buvo 750. Jie privalėjo pristatyti veiklos dokumentus.

Būtent iš anksto užsiregistravę prekeiviai galėjo įsigyti prekybos vietas, kuriomis pradėta prekiauti nuo antradienio, mugėje. Pastarųjų yra 700 – mažiau nei praėjusiais metais, kada buvo leista prekiauti ir Pilies gatvėje, nes tiltas buvo uždarytas remontui.

Šiemet konkursą pardavinėti prekybos vietas Jūros šventės mugėje laimėjo įmonė „Tiketa“. Prie didžiuosiuose miestuose esančių bendrovės kasų, kur tai buvo daroma, susidarė didžiausios eilės.

Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ Pardavimų vadybininkė Vaida Urbonavičienė tvirtino, kad iki antradienio po pietų nusiskundimų dėl prekybos negauta.

„Pirmoji diena praėjo sklandžiai. Kiek prekybos vietų parduota, dar negaliu pasakyti. Šiuos duomenis gausime ketvirtadienį“, – pasakojo vadybininkė.

Nors prekybos vietos mugėje bus pardavinėjamos iki pačios Jūros šventės – liepos 23-osios, dažniausiai didžioji jų dalis nuperkama pirmosiomis dienomis.

„Toks sujudimas yra įprastas. Visada daugiausia vietų parduodama pirmosiomis dienomis. Ar bus visos išpirktos, kol kas dar sunku pasakyti“, – tvirtino vadybininkė.

Įsigyti prekybos vietas mugėje, galima tik kasose. Internetu jomis neprekiaujama.

V.Urbonavičienė pasakojo, kad anksčiau pastarasis būdas buvo bandytas, tačiau nepasiteisino. Kildavo nesusipratimų, užlūždavo kasos.

„Ne visi moka pirkti internetu. Be to, nemaža dalis prekiautojų yra vyresnio amžiaus žmonės. Jiems paprasčiau ateiti ir nusipirkti į kasą, o ne internetu.

Iki Jūros šventės liko šiek tiek daugiau nei dvi savaitės. Tradiciškai ji visus į Klaipėdą pakvies paskutinį liepos savaitgalį – 24–26 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakelkit subines

Pakelkit subines portretas
bent jau vakaru ekspresas aprase kaip buvo istikro. Ar Klaipeda dengia "sarasu sudarinetojus"? http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/klaipeda/del-prekybos-juros-sventeje-vietu---mustynes-1373041/

muštynės

muštynės portretas
buvo,bet nieko tokio
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių