Dėl remonto – nepatogumai

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus filiale, esančiame Laukininkų gatvėje, rugsėjo pabaigoje užvirs remonto darbai. Klientai bus aptarnaujami tik antrajame pastato aukšte.

Vasarą kentė karštį

Šiame Socialinės paramos skyriaus padalinyje dirba apie 30 žmonių. Jie aptarnauja pietinėje miesto dalyje – teritorijoje nuo Baltijos prospekto iki Rimkų gyvenančius klaipėdiečius, kuriems priklauso socialinė parama, išmokos, kompensacijos.

Tai sudaro daugiau nei pusę visų remiamų klaipėdiečių.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorės Audros Daujotienės, pastatas, kuriame dabar veikia Socialinės paramos skyriaus filialas, statytas kaip dirbtuvės.

Biuras, kur teikiamos viešosios paslaugos, atsirado, patalpas perėmus savivaldybei.

"Kadangi tikroji šio pastato paskirtis kita, kyla įvairių problemų. Vasarą labai karšta. Bandėme kabinti žaliuzes, tačiau tai problemos neišsprendė. Žiemą būna tvanku. Patalpų kvadratūra nėra labai didelė, darbuotojų daug, klientų – taip pat, o ventiliacijos jokios", – trūkumus vardijo vadovė.

Priims antrajame aukšte

A.Daujotienės teigimu, atnaujinant bus pakeisti pastato langai, durys, įrengta ventiliacija.

"Jei jos nebūtų, sudėjus naujus langus, patalpos pradėtų pelyti", – teigė vadovė

Numatyta pirmajame statinio aukšte įrengti salę, pritaikytą klientams aptarnauti. Atsiras ir tualetai neįgaliesiems.

"Projektas didelis. Sąlygos bus pagerintos ir darbuotojams, ir klientams", – pabrėžė direktorė.

Planuojama, kad darbai truks apie porą mėnesių. Kol vyks remontas, nepatogumų neišvengs ne tik darbuotojai, bet ir klientai.

Kai bus rekonstruojamas pirmasis pastato aukštas, interesantai bus priimami tik antrajame.

Patekti į įstaigą laikinai bus galima tik iš kiemo pusės. Apie tai informuos rodyklės.

Gyventojų priėmimas remonto darbų metu vyks įprasta tvarka – bus priimami iš anksto užsiregistravę interesantai. Siekiant išvengti spūsčių, gyventojų prašoma atvykti į skyrių paskirtu laiku.

Primenama, kad prašymus dėl socialinių išmokų gyventojai gali teikti ir elektroniniu būdu.

Liftų įrengti negali

A.Daujotienė pasakojo, kad, ruošiantis pastato remontui, ieškota, kur būtų galima laikinai išsinuomoti patalpas, tačiau jų nerasta.

Be to, atkreiptas dėmesys, jog persikėlimas nebūtų paprastas. Į kitą vietą reikėtų pergabenti visą techniką, o patalpas pritaikyti.

"Visi turėsime laikinai pakentėti, o paskui tiek darbo sąlygos, tiek klientų aptarnavimas taps geresnis", – pabrėžė direktorė.

Paklausta, kur bus aptarnaujami neįgalieji ar vyresnio amžiaus žmonės, kurie nepajėgia užlipti į antrąjį aukštą laiptais, A.Daujotienė atsakė: "Darbuotojos ras, kur aptarnauti sunkiai judančius žmones. Stebuklų nepadarys, liftų neįrengs, bet, jei reikės, nusileis į apačią. Kito varianto nėra. Tai tik laikini nepatogumai."

Pastato, kuriame įsikūręs Socialinės paramos skyriaus filialas, remontas atsieis apie 100 tūkst. eurų. Tiksli suma paaiškės, užbaigus projektą.

"Gali būti šiokia tokia paklaida", – pridūrė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių