Dėl savaitgalį suskaudusio danties – galvosūkis

Savaitgalį ar po darbo valandų staiga suskaudęs dantis gali tapti rimtu išbandymu net ir tvirčiausių nervų klaipėdiečiui. Jei neturi pažįstamų medikų ir nesugebi be recepto gauti antibiotikų dozės, supūliavęs dantis gali smogti kraujo užkrėtimu ar net rimtesnėmis pasekmėmis.

Savaitgalį ar po darbo valandų staiga suskaudęs dantis gali tapti rimtu išbandymu net ir tvirčiausių nervų klaipėdiečiui. Jei neturi pažįstamų medikų ir nesugebi be recepto gauti antibiotikų dozės, supūliavęs dantis gali smogti kraujo užkrėtimu ar net rimtesnėmis pasekmėmis.

Be talono – nė žingsnio

Mažametei, kuriai supūliavo dantis, o tėvai taip ir nerado savaitgalį mieste budinčio odontologo, dabar teks dvejus ar trejus metus gydyti dantį. Aštuonmetė per plauką išvengė kraujo užkrėtimo ir savaitę vartos antibiotikus.

"Bėdų sukėlė nuolatinis dukros dantis, kuris buvo sutaisytas spalį. Kadangi dukra turi problemų dėl dantukų, mes esame dažni gydytojų lankytojai", – pasakojo Gintarė B.

Praėjusio penktadienio pavakarę moteris buvo priversta mesti visus darbus, kai po muzikos mokyklos užsiėmimų pas mamą užsuko ašarojanti dukra. Mergaitė skundėsi, kad jai skauda dantuką.

"Pirmiausia nubėgome į arčiausiai darbovietės esantį privatų odontologo kabinetą. Žinojau, kad viršuje jai dygsta kitas dantukas. Paprašiau, kad gydytojas apžiūrėtų dukrą. Tačiau buvo paaiškinta, kad turi pacientą ir negalės priimti. Pasiūlė apsilankyti pirmadienį", – kalbėjo klaipėdietė.

Moteris mėgino susisiekti su savo gydytoja, kuri nuolat prižiūri dukros dantukus, bet ragelio niekas nekėlė.

"Nuskubėjau į Klaipėdos miesto stomatologijos polikliniką. Pirmiausia išgirdau, kad niekas mūsų neapžiūrės, nes neturime talono. Patikinau, kad už apžiūrą sumokėsiu. Vis tiek išgirdau neigiamą atsakymą, esą nėra kam. Aš nustebau ir tiesiai paklausiau, kaip tokioje įstaigoje gali nebūti budinčio odontologo?" – šiurpo Gintarė B.

Vakarais nenori dirbti

Moteris paklausė, kur jai dėti sergantį vaiką, tačiau išgirdo abejingą pareiškimą, kad tai esą ne įstaigos reikalas.

"Mane pasiuntė prie tuo metu dirbusios gydytojos kabineto durų. Esą, jei susitarsiu, gydytoja priims. Paaiškinau daktarei situaciją ir išgirdau, kad lauksiu mažiausiai pusę valandos ir galbūt ji priims", – pokalbį prisiminė mama.

Moteriai toks pareiškimas nuskambėjo labai nepatikimai, tad laukdama prie durų ji skambino įvairiais privačių klinikų telefonais. Aštuoniose Klaipėdos įstaigose, kurios nurodo dirbančios iki 19 arba 20 val., neatsirado nė vieno laisvo gydytojo.

"Nepatekome net ir į vienintelę savaitgaliais veikiančią kliniką. Laimei, atsivėrė durys ir mus su dukra priėmė odontologė, prieš tai garsiai padejavusi, kad penktadienį tikėjosi anksčiau baigti darbą. Aš nežinau, kodėl valstybinėje įstaigoje galima anksčiau baigti darbą?" – stebėjosi Gintarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JaninaB

JaninaB portretas
Kažin kodel blogiečiu tapo Stomatologijos poliklinika? Jinai yra sunaikinta iki minimumo. Manau, jog daugiau odontologų dirba trečioje poliklinikoje, bet p.Asta Aleksėjūnaitė dėl kažkokios priežasties ją užmiršo paminėti.Mano nuomone savaidgalių budėjimo problemą turi spręsti Sveikatos skyrius,o ne Stomatologijos poiklinikos vadovė ir į šį reikalą turi būti įjungtos ne vien valdiškos poliklinikos, bet ir privačios klinikos.Pastoviai gydausi dantis blogai straipsnyje paminėtoje poliklinikoje ir esu labai patenkinta. Noriu padėkoti šios poliklinikos vadoveiG. Macnorienei už tai,kad šios poliklinikos likęs mažytis kolektyvas dirba puikiai. Linkiu visam kolektyvui kantrybės ir sėkmės.

ehh

ehh portretas
Dėl atlyginimų odontologams valstybinėse darbo vietose reikia sutikti graudu (apie 20 Lt/val. prieš mokesčius)... bet, kad žmonės ten nepersidirba tai faktas, dažniausiai darbai pagal tabelius nuo 7 val. o pradeda dirbti nuo 8.30 val. lygiai taip pat su darbų pabaiga iki darbo pabaigos kokia valanda jau jų nebėra... tai išdirbto laiko kaina pasidaro apie 30-40 per valandą... nu o po viso ko jie lekia į privačias klinikas, kad užsidirbti. Jei odontologai valstybinėse darbo vietose gautų apie 4000-7000 prieš mokesčius, manau, būtų galima kalbėti apie kažkokią tai griežtesnę jų kontrolę, priešingu atveju ir tie dabartiniai išsilakstys (kurių nemaža dalis net puse etato tedirba...)

Pilietė

Pilietė portretas
Sudarkė Klaipėdoje stomatologijos paslaugą, o dabar stebisi, kad nebėra kam dantų taisyti, -taigi yra visiškai sugriauta paslauga, išmėtyta po visą miestą. Žmonės nebesusigaudo kur kam kreiptis. Stomatologijos poliklinka jau tik pavadinimas, čia vos keli daktarai bedirba...Viska 3-oje poliklinikoje...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių