Dėl „Senojo turgaus“ reorganizavimo – keturi pasiūlymai

Senąjį turgų turėtų valdyti uždaroji akcinė bendrovė, tuomet pagerėtų jo estetinis vaizdas, nes atsirastų investicijų.

Taip ketvirtadienį nusprendė miesto tarybos kolegija, leidusi savivaldybės administracijai rengti sprendimo projektą dėl savivaldybės įmonės „Senasis turgus“ reorganizavimo.

Savivaldybės įmonę siūloma pertvarkyti į uždarąją akcinę bendrovę (UAB).

„Kol „Senasis turgus“ yra savivaldybės įmonė, ji negali parduoti patikėjimo teise priklausančių, tačiau nenaudojamų pastatų. Jei „Senasis turgus“ būtų UAB, tuomet pastatus būtų galima parduoti, o gautus pinigus investuoti į turgavietės sutvarkymą, modernizavimą“, - pagrindinę reorganizacijos būtinybę įvardijo Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Ji politikams pateikė keturis variantus, kaip būtų galima pertvarkyti „Senąjį turgų“ į UAB.

Miesto tarybos nariai turės apsispręsti, ar reorganizuojant savivaldybės įmonę į UAB jos nuosavybėn perduoti ir turtą, kurį dabar savivaldybės įmonė valdo patikėjimo teise. Nenaudojamas turtas vis tiek būtų parduodamas, tik išlieka klausimas, ar jį galėtų parduoti UAB „Senasis turgus“ ar pati savivaldybė, kuri gautus pinigus taip pat investuotų į turgavietę.

Dar vienas siūlymas - įkūrus UAB „Senasis turgus“, bendrovę privatizuoti, o privatizavimo sąlygose numatyti konkrečias investicijas į turgavietę.

Politikams taip pat suformuluotas pasiūlymas pasvarstyti, ar nevertėtų UAB „Senasis turgus“ prijungti prie naująją turgavietę valdančios bendrovės, kad sumažėtų administravimo kaštai.

Sprendimas dėl „Senojo turgaus“ reorganizavimo į UAB buvo parengtas ir anksčiau, tačiau politikai jam nepritarė, nes iškilo diskusijų, ar vertėtų bendrovės direktore leisti būti dabartinei įmonės vadovei Ramutei Kubilienei.

„Reorganizavus įmonę į UAB, bus sprendžiamas ir vadovo klausimas, nes jį turės patvirtinti miesto taryba“, - teigė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Kol vyks įmonės reorganizavimas, „Senojo turgaus“ direktorė Ramutė Kubilienė pažadėjo, kad bus tvarkoma turgavietė - tos prekybos vietos, kurios yra arčiau Tiltų gatvės.


Šiame straipsnyje: Senasis turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių