Dėl šildymo sezono pradžios Klaipėdoje spręs pirmadienį

Klaipėdos valdžia, kada skelbti oficialią šildymo sezono pradžią, spręs pirmadienį. Prabrėžiama, kad šią savaitę radiatoriai tikrai nepradės šilti nei lopšeliuose-darželiuose, nei mokyklose, nei butuose.

„Visą šią savaitę kalbėjome apie šildymo sezoną, analizavome oro temperatūrą, prognozes. Kol kas įjungti šildymo neketiname. Spręsime pirmadienį, kada tai padaryti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot vadovo, pagal šią savaitę vyraujančius orus gal jau ir reikėtų pradėti šildymo sezoną. Tačiau namus prišildo dienomis šviečianti saulė.

Uostamiestyje jau septynias paras vidutinė jos temperatūra buvo žemesnė nei 10 laipsnių šilumos. Pagal teisės aktus šildymo sezono pradžią skelbti reikia, kai tokia temperatūra vyrauja tris paras.

„Meteorologai praneša, kad kita savaitė bus kur kas šiltesnė nei ši. Jei prognozės pasitvirtins, šildymo sezono pradžia bus nukelta dar toliau. Aišku, jei staiga atšals, teks įjungti šildymą“, – teigė L.Dūda.

Direktoriaus teigimu, kad oficiali šildymo sezono pradžia aktuali vaikų lopšeliams-darželiams ir mokykloms. Gydymo įstaigos pačios apsisprendžia, kada pradėti šildytis.

„Vienas kitas tėvelis paskambina, kad darželiuose yra šalta, bet masinių prašymų įjungti šildymą nėra. Visuomet yra žmonių, kurie nevienodai priima šildymą ar šaldymą“, – tvirtino L.Dūda.

Gyventojai taip pat gali įsijungti šildymą name, nelaukdami oficialios pradžios.

Tam turi pritarti dauguma (50 proc.+1) būstų savininkų. Tačiau tuomet nebus skiriamos kompensacijos už šildymą. Jos taikomos oficialiai prasidėjus šildymo sezonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražina I.

Gražina I. portretas
Nesuprantu kieno sąskaita taupoma, šildymasis su elektriniais prietaisaiais mums irgi kainuoja. Jei taip norima taupyti, tai lai suteikia galimybę be biurokratinių trukdžių atsijungti nuo KL. energijos ir šildysimės patys kaip ir kada norime. Dabar gi namuose 15,5 C.Higienos normos nustatytos, kodėl jų nepaiso. Gal kam ir saulutė prišildo, bet ne kiekvienas iš mūsų gyvena nuosavuose namuose su vitrininiais langais iki pat žemės. Jei vadovai nori pasirodyti supratingi, tai tam reikalui nišų, kur galima pasireikšti, yra apsčiai.

Giedrė g.

Giedrė g. portretas
Užtenka taupyti, kiek galima..Gyvenu blokiniame name ir dievaži niekas nepadeda nei storos kojinės ar megztiniai!!! Jau galėtų įjungti tą šildymą, o susidaro toks vaizdas, kad farmacinės kompanijos bei šitie dėdės nejungiantys šildymo vienas kitam gelbėja... Susirgsiu ne lauke, darbe ar kur, bet namuose! Aš jau nė nekalbu, kaip šąla moksleiviai, darželinukai. O po to tik vaistukai.

norim sildymo

norim sildymo portretas
Greiciau junkit klaipedoje sildyma salta namuose suaugsieji istversim bet kalba eina apie maziausius per ta salti neatsiginam ligu!
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių