Dėl Šilutės mero veiksmų – pareiškimas policijai

Ketvirtadienį Šilutės rajono policijos komisariatas sulaukė skundo dėl rajono mero Virgilijaus Pozingio veiksmų.

Prieš vidurdienį V.Pozingis, važiuodamas miesto gatve tarnybiniu automobiliu, išvydo miesto centre ant šaligatvio stovintį namelį ant ratų. Prie vieno viešbučio pastatytame namelyje buvo dalijama Darbo partijos Šilutės skyriaus reklaminė medžiaga.

„Išlipau ir nuėjau paklausti, ar politine reklama užsiimantys asmenys turi leidimą tokiai veiklai. Miesto viešosiose erdvėse norint pasistatyti stalus ar kitokius stelažus ir užsiimti prekyba ar kitokia veikla, reikalingi leidimai“, – aiškino meras V.Pozingis.

Tačiau Darbo partijos reklaminę medžiagą dalijusios šilutiškės aiškino priešingai. Moterys pareiškė, kad tai meras savivaliauja – surašiusios pareiškimą, nužingsniavo į policijos komisariatą. Viena iš pareiškėjų yra šeštą mėnesį nėščia.

Šilutiškes papiktino mero klausimas, ar esą jos yra išsipirkusios centrinę gatvę ir šaligatvį, kad ant jo pasistatė stalelį ir dalija kalendorius.

Šilutės rajono Darbo partijos skyriaus vadovas Saulius Stankevčius policijai pateiktame skunde nurodė, kad mero veiksmuose įžvelgia rinkimų įstatymo pažeidimą ir prašė pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Meras priekaištavo pakeltu tonu, liepė lipti į vagonėlį, pareikalavo išsipirkti centrinę gatvę, neleido vykdyti teisėtos agitacijos“, – pareiškime aiškino S.Stankevičius.
Šilutės rajono policijos komisariatas iki pietų gavo du pareiškimus dėl galimų rinkimų įstatymo pažeidimų.

„Aš kaip meras turiu reaguoti ir stebėti, kad mieste nebūtų betvarkės“, – aiškino V.Pozingis.

Tačiau prasitaręs, kad jo žiniomis mieste vyksta rinkėjų papirkinėjimas, pareiškė, kad policijai apie tai nepranešė.

„Siūlo nuo 10 iki 20 litų už balsą. Aš pats savomis akimis mačiau, kaip automobilyje buvo atsiskaitoma. Fotoaparato neturėjau, o kaip įrodysi?“, – pareiškė meras.
V.Pozingis aiškino, kad jo duomenimis, viena partija rinkėjus viliojo net šašlykais ir alumi.

„Ir ne tik šašlykais, žinome, kad rajono kaimuose ši partija siūlydavo net ir cigarečių“, – sakė V.Pozingis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man rodos

man rodos portretas
kad ponas Pozingis meluoja nes tas namelis ne pirma diena stovi ir ne ant šaligatvio,o savivaldybės autobusiuku ir vežioja tuos žmones kuriems moka,todėl pats ir nenufotigrafavo,bet Lietuvos ryto korespondentė tą užfiksavo.O šašlikus valgiau skanūs, bet nei šnapso nei cigarečių nesiūlė.Aplamai su ponu meru teko bendrauti tai melagių,melagis

Žioplas

Žioplas portretas
tas Šilutės(sąmokslų specialistas) meras,dabar kiekviemas mobilus telefomas nuotraukas daro.

kasd ir ne silutiskiai

kasd ir ne silutiskiai portretas
bet pirkau ,balsus" po 10 litu...vis aosipirkau dienai minimaliai...ot....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių