Dėl Smiltynės – į ministeriją

Tam, kad Smiltynei pagaliau būtų suteiktas kurortinės teritorijos statusas, trūksta labai nedaug. Netrukus miesto valdžia Aplinkos ministerijai teiks paraišką šiam statusui gauti.

Miesto taryba užpernai spalį apsisprendė Smiltynę paversti kurortu.

Sumanymo iniciatorius – tuometis Klaipėdos miesto tarybos, o dabar Seimo narys Simonas Gentvilas.

Dokumentą Vyriausybei dėl šio statuso gavimo planuota teikti iki 2020-ųjų.

Iš pradžių uostamiesčio valdžia nutarė atlikti galimybių studiją, kuri atsakytų į klausimą, kokių infrastruktūros ir kitų priemonių reikėtų imtis, kad idėja virstų kūnu.

Konkursą dokumentui parengti laimėjo įmonė "Sweco Lietuva", kuriai prireikė daugiau laiko nei buvo planuota.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigė, kad savivaldybėje buvo pristatytas dar nebaigtas dokumentas.

"Rengėjai "Sweco Lietuva" gal šiek tiek ir atsilikdami nuo sutartinių įsipareigojimų, tačiau atvyko pristatyti preliminarios medžiagos. Buvo atlikta gana išsami studija ir, galima sakyti, beveik visus reikalavimus, kurie išvardyti apraše, atitinkame arba galime nesunkiai įgyvendinti", – tikino E.Mantulova.

Tiesa, vienintelio reikalavimo, kad kurortinėje teritorijoje turi būti numatytas tranzitinis kelias, Smiltynėje įgyvendinti neįmanoma.

"Turbūt įstatymo rengėjai nenumatė, kad yra tokių teritorijų, kaip pusiasaliai. Vis tik manome, kad teikiant paraišką galima paaiškinti, jog dėl geografinių ypatumų šio punkto neįgyvendinsime", – šyptelėjo pašnekovė.

Jau iš karto buvo akivaizdu, kad, siekiant kurortinės teritorijos statuso, Smiltynėje reikia įrengti policijos ir medicinos postus.

Pastarasis, planuojama, turėtų įsikurti prie Lietuvos jūrų muziejaus, kuris turi savo specialistų.

Taip pat šioje teritorijoje turėtų atsirasti turizmo ir informacijos centras.

Ruošiamoje galimybių studijoje buvo išnagrinėti ir turistų srautai skirtingų sezonų metu.

Paaiškėjo, kad atvykstantieji rudenį ir žiemą renkasi Lietuvos jūrų muziejų, o vasarą laiką leidžia paplūdimiuose.

Kuršių nerijos nacionalinio parko atstovų manymu, norint didinti turistų srautus, Smiltynei reikalingas natūralus miško parkas.

Kai rengėjai pateiks visas priemones, būtinas kurortinės teritorijos statusui gauti dokumentas guls ant Aplinkos ministerijos stalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių