Dėl šuns „dovanėlių“ – į policiją?

Savo augintinių ekskrementus rinkti privalantys gyventojai dažnai į tai numoja ranka. Toks elgesys piktina klaipėdiečius, kuriems dėl keturkojų šeimininkų neatsakingumo tenka ne tik apeiti viešose miesto erdvėse pūpsančias krūveles, bet ir į jas įminti.


 

Savo augintinių ekskrementus rinkti privalantys gyventojai dažnai į tai numoja ranka. Toks elgesys piktina klaipėdiečius, kuriems dėl keturkojų šeimininkų neatsakingumo tenka ne tik apeiti viešose miesto erdvėse pūpsančias krūveles, bet ir į jas įminti.

Žmonėms dažnai kyla dvejonių, kaip reikėtų elgtis tokiais atvejais: bandyti pačiam sudrausminti viešosios tvarkos pažeidėją ar apie įvykį informuoti policijos pareigūnus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininko Andriaus Leliugos teigimu, į šį teisės pažeidimą pareigūnai ne visuomet gali sureaguoti greitai.

Viršininkas sakė, kad įvykiai pagal skubą yra skirstomi į tris lygius, o toks nusižengimas – nėra prioritetinis.

"Kol policija atvažiuos, šeimininkas su savo šuniuku jau seniai bus namuose. Į tokį iškvietimą įprastai sureaguojama per valandą", – nurodė A.Leliuga.

Pasak pašnekovo, gyventojui paskambinus į Bendrąjį pagalbos centrą, pareigūnai į vietą iškart neatvyks, tačiau informacija bus perduota savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Todėl biuro viršininkas A.Leliuga siūlo užfiksuoti pažeidimą telefonu ar fotoaparatu.

"Galima nufotografuoti ar net nufilmuoti pažeidimą ir elektroniniu paštu nusiųsti medžiagą Viešosios tvarkos skyriui, nagrinėjančiam šiuos klausimus. Lygiai taip, kaip gyventojai mums siunčia automobilių statymo, rūkymo neleistinose vietose, šiukšlinimo atvejų nuotraukas", – aiškino pašnekovas.

A.Leliuga akcentavo, kad kartu su nuotrauka turėtų būti nurodytas pažeidimo laikas ir tikslus adresas, kur užfiksuotas pažeidimas.

"Vaizdinė medžiaga padeda mums išaiškinti pažeidėjus. Juk nei policininkų, nei savivaldybės darbuotojų nepristatysi kiekvienoje miesto gatvėje", – svarstė Viešosios tvarkos biuro viršininkas.

Pažeidėjus, pagal miesto tarybos patvirtintas taisykles, baudžia savivaldybė ir policija.

"Patikrinus informaciją imamės atitinkamų priemonių: siekiame atpažinti šuns savininką ir kitą kartą už tokį pažeidimą jam skiriame baudą", – tikino A.Leliuga.

Augintinių išmatų nesurinkimas užtraukia administracinę baudą iki 58 eurų.


Šiame straipsnyje: šunysketurkojaiekskrementai

NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
ateis is kito namo kiemo su suniu ir filmuok nefilmaves, negi begiosi is paskos :) o kad butent tas asmuo turi matytis veidas , kitaip neirodysi jog jis savininkas suns ar kad jis vediojo ten

šuns šeimininkas

šuns šeimininkas portretas
Nu jo, nufotkini kaip šuo šika, o kai šeimininkas lenkiasi surinkt NE ir skaitosi jau pričiupai ane? Va suprantu jei filmuota medžiaga, tai kitas reikalas. Bet aš "NEPATENKINTIEMS" siūlyčiau filmuot ne atsitiktinius šunis, o pastoviai-tuos pačius teršiančius.

klp

klp portretas
na ir durni komentarai..istepti rankena ar pan...o nuotrauka kaskart galima padaryt kai suo kakoja ir issiust,tik ar tokie kurie nekencia sunu ir fotkina,nufotkins momenta,kai seimininkas pasilenkia surinkt tuos s...? taigi kompromituot kiekviena sunininka galima.....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių