Dėl šventės – nuolaidos skolininkams

Gimtadienį mininti Klaipėdos viešoji I.Simonaitytės biblioteka lankytojams paruošė dovanų. Iki pat šeštadienio organizuojami įvairūs renginiai, parodos. Biblioteka žada kompensuoti ir pusę skolininkų sukauptų delspinigių sumos.

Klaipėdoje veikianti viešoji I.Simonaitytės biblioteka šią savaitę mini 64-ąjį gimtadienį.

Šia proga iki pat šeštadienio įstaiga uostamiesčio gyventojams parengė ne tik įvairių renginių bei parodų, bet nusprendė palengvinti ir knygas vėluojančiųjų grąžinti mokestinę naštą.

"Norime, kad bibliotekos gimtadienio šventė taptų tradicija. Paprastai švęsdavome tik jubiliejus", – pasakojo Klaipėdos viešosios I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė.

Šią savaitę įstaigoje organizuojamas literatūrinis konkursas.

Norintieji laimėti bibliotekos įsteigtų suvenyrų bei saldumynų, turės sudėlioti bibliotekos darbuotojų parengtą dėlionę, kurioje – garsūs literatūros kūriniai ir jų autoriai.

Gimtadienio šventės dienomis uostamiesčio gyventojai kviečiami ir į bibliotekos erdvėse organizuojamus renginius.

Antradienį Gerlacho palėpėje buvo rodomi dokumentiniai filmai apie Baltijos jūros šalių žvejybą. Šiandien 17 val. klaipėdiečiai kviečiami į S.Šimkaus konservatorijos moksleivių bei absolventų koncertą.

Visą šią savaitę miestiečiai raginami nepraleisti progos aplankyti visoje bibliotekoje veikiančių parodų.Viena didžiausių skaitytojams parengtų dovanų – 50 proc. bus mažinami delspinigiai už laiku negrąžintus leidinius.

"Nors gimtadienis ir bibliotekos, tačiau mes mylime savo skaitytojus ir visada laukiame jų sugrįžtančių", – patikino L.Pačebutienė.

Iš viso Klaipėdos viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje šiuo metu įregistruota 18 tūkst. skaitytojų. Iš jų apie 2 tūkst. vėluoja grąžinti pasiskolintas knygas.

Pašnekovės teigimu, šiųmetis gimtadienis – puiki repeticija prieš kitų metų jubiliejų, kai įstaigai sukaks 65-eri.

"Esame gimę spalį, tai kodėl nepaminėjus gimtadienio? Tikimės, kad tai taps gražia tradicija ir šventė virs didesniu ir dar gražesniu renginiu", – sakė direktoriaus pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių