Dėl Šventosios uosto užnešimo smėliu kaltas ne tik rangovas

Šventosios uosto, veikusio vos dešimt dienų, sutvarkymo darbai kainuos ne tik uosto įplaukos kanalą ir akvatoriją gilinusiai Latvijos įmonei „BGS“.

Dar birželio pabaigoje Uosto direkcija informavo Šventosios uosto įplaukos kanalą ir akvatoriją gilinusią Latvijos įmonę „BGS“, jog ši privalo skubiai atvykti ir ištaisyti darbo defektus, t. y. vėl pasiekti projektinius gylius bei perteklinį gruntą išgabenti už uosto ribų.

Tačiau po Uosto vadovo Eugenijaus Gentvilo nurodymu sudarytos komisijos išvadų dalį atsakomybės dėl to, kad Šventosios uosto įplaukos kanalas buvo užneštas smėliu,  prisiėmė ir Uosto direkcija.

Komisija viena iš Šventosios uosto įplaukos užnešimo smėliu priežasčių įvardijo birželio mėnesiui nebūdingas meteorologines sąlygas – vyravusį stiprų vėją.

Dalį atsakomybės dėl įvykusio įplaukos kanalo užnešimo prisiėmė rangovas SIA BGS, kadangi netinkamai suprojektavo laikiną grunto kaupimo vietą, o taip pat - Uosto direkcija, nes  nepakankamai kontroliavo sutarties vykdymą.

Rangovo padarytų defektų įrodyti nepavyko todėl, kad nebuvo jokių raštiškų dokumentų, patvirtinančių fakto, jog sutartis vykdyta netinkamai.

Jei oro sąlygos bus palankios, rangovai planuoja per dvi savaites savo sąskaita pašalinti  pusę grunto. Už likusio grunto pašalinimą sumokės rangos sutartyje nustatytais įkainiais turės sumokėti   Uosto direkcija.

Tuo pačiu metu bus vykdomi laikinos grunto kaupimo vietos šlaito stabilizavimo, planiravimo darbai, siekiant jį padaryti nuožulnesnį.

Anot Uosto direkcijos, preliminariai galima teigti, kad atlikus šiuos darbus nebus panaudota pradinėje sutartyje su rangovu numatyta lėšų suma – 1,3 mln. Lt.


Šiame straipsnyje: Šventosios uostasuostelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
avinu banda,sudarke visa sventaja su savo nesamonem-akivaizdi milijonu plovimo masina,gyvuliai,ir kokiam asiluij sove tokia mintis?Sodint isgamas i kalejima iki gyvos galvos uz tokius darbus.Sugalvojo gudruciai su gamta pakovoti uz mokesciu moketoju pinigus.Pasirodo senoveje zmones buvo protingesni,akmenys po siai dienai stovi....

Argi

Argi portretas
Argi "sventasis" Gentvilas gali prisiimti atsakomybe?

Staskia

Staskia portretas
Nu kū ir vėl pinigėlius plausim, gal kanaliuks ilgiau laikys negu 10 dienu,a fearverkai bus naujam atidarymui,tik dabar tiems didvyriams šiupelius išdalinkit...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių