Dėl triukšmo nori smogti iš peties?

Šiandien Palangos miesto taryba sprendė, ar kirsti mirtiną smūgį Šventojoje veikiančiam gyvos muzikos barui "Galera". Šios pasilinksminimo įstaigos savininkė klaipėdietė Agnė Gavenavičienė ketina pademonstruoti naujovę, leisiančią toje vietoje apskritai panaikinti triukšmą.

Šventojoje – neregėta naujovė

Moteris investavo 15 tūkst. eurų į specialias ausines, kurias galėtų naudoti baro lankytojai, pageidaujantys vakaroti po atviru dangumi, bet tuo pat metu girdėti muziką.

"Tokios ausinės Vakarų Europoje – jokia naujiena, tik Lietuvoje panašių dalykų dar neteko matyti. Lankytojai gali pasirinkti tris girdimos muzikos variantus, ausinės iliuminuotos LED lemputėmis. Manau, tai būtų puikus būdas spręsti triukšmo problemą ne tik mums", – įsitikinusi A.Gavenavičienė.

Verslininkė neabejoja, kad ausinės nebus vagiamos, mat jos veikia tik 200 metrų spinduliu nuo baro. Tokiam pirkiniui ji ryžosi po skundų apie neva naktimis iš "Galeros" vidinio kiemo sklindančio triukšmo.

Kelis kartus sulaukusi administracinių nuobaudų verslininkė ryžosi išsiaiškinti, kam trukdo baro veikla, kas yra skundų rašytojai ir ar muzikos garsumas buvo kada nors oficialiai ištirtas.

"Patys matuodavome triukšmo lygį decibelų matuokliu, turime užsivedę sąsiuvinį. Nė karto normos nebuvo viršytos. Savivaldybės darbuotojai nė karto neatliko matavimų. Jų argumentas keistas – esą gyventojai skundžiasi, pareigūnai girdėjo triukšmą, aiškina, kad viešoje vietoje negali būti jokio garso", – kalbėjo "Galeros" savininkė.

Jeigu taryba nuspręstų šiam barui panaikinti leidimą prekiauti alkoholiu naktį, jį būtų galima apskųsti, tačiau akivaizdu, kad šiemet verslas jau būtų sužlugdytas, nes bylinėjimasis užtruktų visą vasarą.

Su savivaldybe – bylos

Verslo Šventojoje, Kopų gatvėje, A.Gavenavičienė ėmėsi prieš dvejus metus. Pernai, pasak moters, nepaisant prastos vasaros, buvo pasiektas baro populiarumo pikas, čia nuolat sulaukta daug lankytojų.

Tada pasipylė skundai, kuriuose buvo rašoma apie iš "Galeros" sklindantį triukšmą.

"Teismuose aiškinomės, kas rašė skundus. Juos pasirašę žmonės dirba kitose Šventosios pasilinksminimo įstaigose. Šie asmenys neslėpė, kad jiems buvo duota pasirašyti, o kur raito parašą, jie net nežinojo, – pasakojo A.Gavenavičienė. – Visas problemas dėl triukšmo mes išsprendėme, jau turime ausines. Po vidurnakčio nebebus jokio garso."

Po oficialaus aiškinimosi buvo konstatuota, kad vidinis baro kiemas yra vieša vieta, tad naktį ir čia, kaip bet kur kitur, negalima triukšmauti.

A.Gavenavičienė tebesibylinėja su Palangos miesto savivaldybe dėl administracinės nuobaudos, byla nagrinėjama Aukščiausiajame administraciniame teisme.

Politikai išreiškė supratimą

Palangos miesto taryba šiandien svarstė vietos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pateiktą sprendimo projektą apriboti mažmeninę prekybą alkoholiniais gėrimais iki 23 valandos. Pasak A.Gavenavičienės, toks sprendimas pražudytų jos verslą, nes lankytojai paprastai pradeda rinktis tik nuo 22 val.

"Verslą kūriau iš skolintų pinigų. Ėmiau banko paskolas, prašiau giminaičių pagalbos. Jeigu taryba nuspręs, kaip yra siūloma, neleisti po 23 val. prekiauti alkoholiu, man teks išeiti į gatvę. Auginu du mažus vaikus, – atviravo verslininkė. – Mano įsitikinimu, tai – nežmoniška. Šventojoje dauguma barų ir kavinių yra panašūs į mūsų, bet jiems panašių problemų nekyla. Jaučiu, iš kur vėjas pučia. Visus šokdina didžiausi konkurentai. Mano akimis, konkurencija turėtų būti sąžininga, negalima tokiais būdais žlugdyti."

Į miesto tarybos posėdį verslininkė nebuvo pakviesta, tačiau paprašė, kad tarybos nariai ją išklausytų.

Su visais jais verslininkė kalbėjo, rašė laiškus ir teigė sulaukusi mandagaus bei supratingo bendravimo. Tačiau kokios pozicijos jie laikysis oficialiai svarstant siūlymą, nežinia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ontė

Ontė portretas
Ar šiemet reklamuos šį barą Šarkienė?

Sigla

Sigla portretas
Pernai gyvenome namelyje apie 100 m nuo "Galeros". Triukšmas ženklus, muziką išjungia tik prieš vidurnaktį.Taigi visi tos savininkės rypavimai - švelniai sakant netiesa.

GERAI

GERAI portretas
...........
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių