Dėl Vaidaugų gatvės – sąmyšis

Klaipėdietis sunerimo, kai vos už kelių kilometrų nuo uostamiesčio esančiame Toleikių kaime išvydo gatvę, kurios pavadinimas yra lygiai toks pat, kaip ir besidriekiančiosios uostamiestyje.

„Važiuodamas autobusu į Lėbartų kapines už Rimkų gyvenvietės pastebėjau statyboms ruošiamą teritoriją. Ar tai bus privačių namų, o gal ir daugiabučių kvartalas, nėra parašyta. Tačiau įdomu tai, kad čia stovi lentelė, žyminti Vaidaugų gatvę. Tai mane nustebino, nes Vaidaugų gatvė jau yra uostamiestyje“, – pastebėjo gyventojas.

Anot jo, dėl dviejų vienodai pavadintų gatvių gali kilti nesusipratimų.

Gyventojas nuogąstavo, kad dėl to gali imti klaidžioti siunčiama korespondencija, žmonės gali nesulaukti pranešimų su sąskaitomis.

Bėdų gali kilti ir dėl Bendrojo pagalbos centro iškvietimų. Spaudoje buvo ne kartą aprašytos situacijos, kai į nelaimės vietą kviesdami policiją ar ugniagesius gyventojai susiduria su nesklandumais, jei gretimuose rajonuose pasitaiko identiškų gatvių ar vietovardžių pavadinimų.

Klaipėdos rajono savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Daiva Beliokaitė tikino, kad Toleikių kaime, kuris yra tarp Rimkų ir Lėbartų, Vaidaugų gatvės pavadinimas atsirado 2011 m.

„Šį pavadinimą gatvei pasiūlė seniūnija. Mes laikomės nuomonės, kad turėtų būti teikiamas prioritetas išnykusiems vietovardžiams. Rajone yra buvęs Vaidaugų kaimas“, – tikino D.Beliokaitė.

Specialistė pastebėjo, kad gyventojas be reikalo baiminasi dėl gresiančios painiavos, nes Vaidaugų gatvė yra Klaipėdoje, o kita tokiu pačiu vardu – Klaipėdos rajone.

„Pasitaiko identiškų pavadinimų. Klaipėdos rajone yra gatvių, kurių pavadinimai sutinkami ir uostamiestyje. Liepų gatvę turi ir Klaipėdos rajono kaimai. Tačiau mes esame priėmę sprendimą netvirtinti gatvių tokiu pačiu pavadinimu, jei jos yra gretimuose kaimuose. Tuomet tikrai gali kilti painiava“, – akcentavo D.Beliokaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten ne statybu aikstele

Ten ne statybu aikstele  portretas
o smelio karjeras ...!

VAIDAUGŲ GYVENTOJAI

VAIDAUGŲ GYVENTOJAI portretas
NA TIKRAS ABSURDAS,TIKRAI BUS PAINIAVOS,TAI AR NEGERIAU IŠKARTO JĄ IŠSPRĘSTI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių