Dėl V.Kuznecovo veiksmų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Per šimtą palangiškių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydami ištirti kurorto savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo veiksmus.

Gyventojų teigimu, Palangos savivaldybės bendrajame plane numatyta, kad teritorija Klaipėdos plente, prie degalinės „Lukoil“ pažymėta kaip bendrojo naudojimo želdiniai. Taip pat numatyta, kad šiame sklype statybos negali vykti.

Anot palangiškių, Palangos savivaldybės taryba 2003 metų lapkričio 13 dieną pasisakė, kad minėtas sklypas nėra laisva žemė, o išperkamoji valstybinė žemė. Tad šioje vietoje nuosavybė neatkuriama.

Gyventojai atkreipia dėmesį, jog minėtame sklype yra ne tik bendrojo naudojimo želdiniai, bet miestui priklausantis šaligatvis.

„Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas praėjusių metų sausio 15-osios pasirašė įsakymą, kurio pagrindu buvo atkurta nuosavybė į žemės sklypą. Šis sprendimas akivaizdžiai neteisėtas - prieštarauja Palangos miesto bendrajam planui ir Tarybos 2003 m. lapkričio 13 dienos sprendimui“, - savo skunde generaliniai prokuratūrai tvirtina gyventojai.

Palangiškiai teigė, jog apie tokius V.Kuznecovo veiksmus sužinojo, kai buvo pradėtas rengti minėtos teritorijos detalusis planas. Gyventojų žiniomis šioje vietoje norima pastatyti komercinį objektą - prekybos centrą.

„Manome, kad statant tokį objektą būtų sunaikinti miesto želdynai ir infrastruktūra, būtų pažeistas viešasis interesas“, - pabrėžė palangiškiai.

Po skundu Generaliniai prokuratūrai pasirašė 120 palangiškių. Gyventojai prašo, kad generalinė prokuratūra gintų viešąjį interesą. Su tokiu prašymu palangiškiai kreipėsi ir į Seimo antikorupcijos komisiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių