Dėl „Žiobrinių“ – eismo ribojimai

Dėl šį savaitgalį Neringoje vyksiančios „Žiobrinių“ šventės kurorte numatomi eismo apribojimai. Kai kur eismo ribojimai įsigalios jau penktadienį, o kai kur eismas bus ribojamas iki pat sekmadienio vakaro.

Skelbiama, kad Nidoje eismą riboti nuspręsta siekiant užtikrinti saugaus eismo sąlygas „Žiobrinių“ šventės metu.

Šeštadienį ir sekmadienį nuo 8 iki 21 val. eismas bus ribojamas nuo Taikos ir Naglių gatvių sankryžos iki Naglių g. 18B.

Į šventę savo automobiliais atvyksiantieji juos galės palikti kelio ruože tarp Taikos g. 6 ir Taikos g. 4.

Taip pat numatoma uždaryti automobilių stovėjimo aikštelę prie Naglių g. 16B. Ji bus uždaryta nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio 21 val. arba tol, kol čia vyks krepšinio varžybos 3x3.

Pamario ir žvejų tradicijas puoselėjanti „Žiobrinių“ šventė Nidos uosto teritorijoje vyks balandžio 28–30 d.

Organizatorių teigimu, pagrindinė šventės diena – šeštadienis. Tądien oficialus šventės atidarymas numatomas Nidos uosto teritorijoje numatomas 12 val.

Netrukus po to startuos ir tradicinis žiobrių kepimas „Pamėgink pats“, kurio metu bus galima ne tik susipažinti su tradiciniu žiobrių kepimo būdu, bet ir jį išbandyti patiems.

Kaip įprasta, Nidos uosto teritorijoje, kur ir vyks šventė, įsikurs ir šventinė mugė, kurioje savo gaminius bei dirbinius siūlys keliasdešimt prekeivių. Čia bus galima rasti tautodailės dirbinių bei kulinarinio paveldo gaminių.

„Žiobrinių“ šventėje netrūks ne tik gardžių žiobrių, bet vilios ir turtinga kultūrinė programa, kuri turėtų būti įdomi bet kuriam atvykusiajam.

Renginio metu bus pristatomas etninis paveldas, vyks edukaciniai užsiėmimai, kuriuos papildys ir novatoriški užsiėmimai.

Šventės metu vyks įvairios dirbtuvės, bus galima išmokti pinti tinklus, susipažinti su kalvio darbu, vyks aitvarų, molio keramikos dirbtuvės.

Vakarinės programos šeštadienį ir sekmadienį numatomos Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila”.

Šeštadienį bus galima pasimėgauti prancūziškos muzikos programa, o sekmadienio vakarą vyks Giedrės Kilčiauskienės naujo albumo pristatymo koncertas.

Visi „Žiobrinių“ renginiai tiek dieną, tiek vakare – nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių