Dėl žvejų prieplaukos – pas Prezidentę

Prie Danės krantinių nebeišsitenkantys žvejai deda visas pastangas, jog Karklėje būtų kuo greičiau pastatyta nauja prieplauka. Tačiau statybos nė neprasidėjo, nes joms reikia 25 mln. litų.

„Reikia rašyti raštus Prezidentei, Seimo pirmininkei, Premjerui. Tik tokiu būdu galima pasiekti, jog būtų skirta pinigų Karklėje pastatyta laivelių prieplauką“, - tikino Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vadovas Alfonsas Bargaila.

Kreipimąsi turėtų patvirtinti miesto taryba.

A.Bargailos teigimu, Karklėje pastatyti prieplauka siekiama dar nuo 2006 metų. Jau yra atlikta galimybių studija, poveikio aplinkai vertinimas. Ekspertai nustatė, kad pastatyti prieplauką ir ją įrengti kainuotų apie 25 mln. litų. Įrengus priplauką joje galėtų švartuotis laivai, būtų įrengtas žuvų turgelis.

„Viskas yra padaryta, Klaipėdos rajonas skyrė teritoriją, kurioje būtų galima prieplauką įrengti, tačiau nepavyksta gauti pinigų“, - tvirtino A.Bargaila.

Jo žiniomis, Lietuvai iš ES fondų 2007-2013 metams žuvininkystės sektoriui yra skirta 42 mln. litų. Todėl jis įsitikinęs, kad pinigų priplaukai statyti tikrai yra.

„Jau buvau ir Prezidentūroje, nuvežiau visus popierius. Aišku, pasikalbėti su Prezidente man niekas neleido, bet iš jos atstovų gavau atsakymą, kad Prezidentė palaiko idėją statyti prieplauką“, - tikino žvejų atstovas.

Jis apgailestavo, kad pinigus skirstančios Žemės ūkio ministerijos vadovas Kazys Starkevičius nesiteikė priimti pasikalbėti.

Į žemės ūkio ministrą neseniai raštu kreipėsi uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius. Jis paprašė rasti tuos 25 mln. litų pastatyti prieplauką, nes taip esą būtų išspręsta nemažai žvejų problemų. Dabar priekrantės žvejai savo laivelius švartuoja prie Danės krantinių, bet vietų esą labai trūksta.


Šiame straipsnyje: žvejaiprieplauka Karklėje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių