Derėsis dėl tilto per geležinkelį

Uostamiesčio valdžia neatmetė geležinkelininkų prašymo perimti pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą, kuris jungia Kretingos ir Šaulių gatves. Šį klausimą ketinama svarstyti, kai pasibaigs rinkimų karštinė.

Priimti kategoriškai atsisakė

Miesto taryba spręsti, ar perimti pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per geležinkelį, turėjo vakar vykusiame posėdyje. Tačiau šis klausimas į darbotvarkę nebuvo įtrauktas, nors komitetuose ir svarstytas.

Pastarųjų posėdžių metu dėl tilto virė aistros. Dalis politikų kategoriškai pasisakė, kad statinio miestas neturėtų perimti. Pabrėžta, kad, jei nebūtų geležinkelio, nereikėtų ir tilto.

Posėdžių metu atkreiptas dėmesys, kad daug kainuoja tilto išlaikymas – 50 tūkst. eurų per metus.

Tarybos nariams keista pasirodė ir tai, kad sprendimo projektas parengtas remiantis prieš dvejus metus geležinkelininkų rašytu prašymu.

Tik keli politikai tikino, kad statinį vis dėlto reikėtų sutikti perimti. Anot jų, būtų galima derėtis, kokiomis sąlygomis tai padaryti. Pabrėžta, kad su geležinkelininkais miestui reikia bendradarbiauti, nes kartu įgyvendinami bendri projektai.

Tačiau visi komitetai nepritarė perimti tiltą ar siūlė šio klausimo svarstymą atidėti.

Tikisi palankesnio pasiūlymo

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas vakar tvirtino, kad prie klausimo dėl tilto per geležinkelį perėmimo dar bus grįžta.

„Jis tikrai neatidėtas tam, kad pasimirštų. Juo labiau kad tokia situacija netenkina geležinkelininkų. Matydamas, kaip šis klausimas buvo svarstomas komitetuose, diskusijas, kurios turėjo artėjančių rinkimų atspalvį, neįtraukiau jo į šio posėdžio darbotvarkę. Svarstant šį klausimą komitetuose, žiežirbos skraidė iš visų pusių“, – komentavo miesto vadovas.

Tačiau, pasak V.Grubliausko, vėliau tarybos nariai turės priimti sprendimą, ką daryti.

Mero teigimu, norisi išgirsti dabartinę geležinkelininkų poziciją šiuo klausimu, o ne tą, kuri buvo išdėstyta prieš dvejus metus rašytuose raštuose.

„Reikia pabendrauti su vadovais, gauti naujausią informaciją. Kalbėtis, ar nėra galimybės, kad pasiūlymas miestui būtų patrauklesnis, lankstesnis“, – pabrėžė meras.

Reikia šalto proto

V.Grubliauskas pabrėžė, kad sprendimas turi būti priimtas, vadovaujantis ekonomine logika, o ne politinės karštinės metu. Esą iš to nereikia daryti politikos.

„Kalbame apie infrastruktūrą, kuri svarbi miestui. Turime rasti šaltą, racionalų, išmintingą, toliaregišką ir klaipėdiečiams naudingą sprendimą, o ne politizuotą, įskiepytą artėjančių rinkimų“, – tvirtino meras.

V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad miestas turės bendradarbiauti su geležinkelininkais, įgyvendinti bendrus projektus. Tad kategoriškumo šiuo klausimu reikėtų vengti.

„Aš esu kategoriškai prieš kategoriškumą. Tai nėra gera pozicija. Tai ne to masto, apimties projektas, tad reikėtų ne kariauti, o būti šaltojo karo šalininkais. Žinoma, miesto interesai yra svarbiausi, bet reikia priimti išmintingus sprendimus, gyvenant ne vien šia diena, o žvelgiant tolyn, suvokiant, kokie svarbūs korektiški ir dalykiški santykiai su visomis struktūromis. Tarp jų – ir geležinkelininkai“, – pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠEITIS

IŠEITIS portretas
IŠEITIS, IMAM ŠILTNAMIO PLASTMASINIŲ LANKŲ, TVIRTINAM PRIE KRAŠTŲ UŽDENGIAM PLĖVELE, TIKRAI ŠILDYTI NEREIKĖS JO.

Jeigu

Jeigu  portretas
mes butume turtingas Arabu Emiratu miestas, tas tiltas būt labai puikus.Reik pripažinti kad prabangus dalykelis..Bet dabar panašu i tai, kuomet ubags surinkes didele išmalda apsipirko prekibcentryje ir važiuoja namo i savo lušna su taksi už dviguba kainą:DDDDD)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių