Didžiosios metų šventės Klaipėdoje – tarsi galvosūkis

Nuo Ryčio Cicino iki klasikos ar „Žuvėdros“ šokėjų pasirodymo. Tokį repertuarą šventiniu laikotarpiu siūlo įvairios uostamiesčio pramogų ir kultūros įstaigos. Nors bilietų į renginius klaipėdiečiai dar gali įsigyti, tačiau jų pirkimas jau įgauna pagreitį.

Jaučiamas pikas

Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė pasakojo, kad kasmet šventiniu laikotarpiu įstaigoje publikos širdis šildo šventinės klasikos festivalio "Salve Musica" koncertai, o per Naujuosius metus, tęsdamas pastarųjų metų tradiciją, Klaipėdos kamerinis orkestras uostamiesčio gyventojus kviečia į įspūdingą koncertą.

Naujųjų vakarą žiūrovams pasirodys jaunosios kartos pripažinimą pelnę menininkai: pianistė Guoda Gedvilaitė bei solistai Marta Lukošiūtė ir Mindaugas Jankauskas.

"Bilietų dar šiek tiek turime, bet delsti ir prarasti budrumo nereikėtų. Bilietų pirkimo pikas jau prasidėjęs", – įspėjo įstaigos direktorė, pastebėdama tendenciją, jog įmonės ima atsisakyti triukšmingų vakarėlių ir investuoja į savo darbuotojų laisvalaikį švenčių metu.

Pasak jos, bendrovės kasmet vis anksčiau ir vis gausiau perka bilietus į šimtmečius skambančios akademinės muzikos koncertus.

Domisi jau spalį

D.Žičkuvienės įsitikinimu, pamažu atsisakoma menkaverčių projektų, kurių neprofesionalumas neretai maskuojamas blizgesiu, garsia televizijos pavarde ar šou elementais.

"Mus džiugina, kad įmonių vadovai patys gilinasi į šventines programas, tariasi su mumis, kuri iš jų būtų ne tik graži, bet ir vertinga dovana darbuotojams. Šiais dalykais pradedama domėtis jau spalį", – pastebėjo pašnekovė.

Klaipėdos koncertų salės kalėdiniai renginiai lankytojų kišenes gali paploninti 30–50, o naujametė pramoga – 50–70 litų. D.Žičkuvienė akcentavo, kad tai nėra dideli pinigai, o veikiau investicija į save ir asmenybės tobulinimą.

"Išankstinis šventinių renginių paskelbimas ypač mobilizuoja klausytojus, ir likus kelioms savaitėms iki renginio visi bilietai paprastai jau būna parduoti", – kalbėjo įstaigos vadovė.

Pasak jos, organizuojant koncertus visada turima vilties, kad jie pasiteisins, net jei salėje yra 50 klausytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių