Dovana Klaipėdos Baltijos gimnazijos komandai – 10 dviračių

Lapkričio mėnesio pabaigoje Vilniuje įvyko finalinis nacionalinio ekoidėjų konkurso "Ekomokykla" renginys, kuriame dalyvavo daugiau nei 240 moksleivių ir mokytojų. Pagrindinį prizą finale laimėjo Klaipėdos Baltijos gimnazijos "Žekople" komanda, kuriai atiteko 11 naujutėlaičių dviračių.

Socialinių mokslų kolegijos inicijuotame konkurse šį rudenį 20-yje atrankinių turų kovėsi daugiau nei 2 000 moksleivių iš visos Lietuvos. Į finalą buvo atrinktos 22 stipriausios moksleivių ekoidėjos.

Klaipėdos Baltijos gimnazijos "Žekople" komandos ekoidėja – iš maistinių medžiagų pagamintas bioplastikas, kuriuo galima pakeisti neekologiškas pakuotes. Bioplastiką iš želatinos galima panaudoti maisto produktams pakuoti, žemės ūkyje, rankdarbiams gaminti, atliekoms surinkti ir dar daugelyje kitų sričių. Moksleivių pagamintas bioplastikas nekenksmingas aplinkai ir todėl, kad greitai suyra, yra patrauklesnis naudoti nei plastiko gaminiai.

Nugalėtojų komadą konkursui ruošė Baltijos gimnazijos pedagogės: Irma Daukšienė ir Laima Krasauskienė.

Visos konkurso "Ekomokykla" finalinio renginio komandos savo ekoidėjas pristatė kūrybiškai ir originaliai, todėl vertinimo komisijai, kurią sudarė Aplinkos ministerijos, ekologinių įstaigų ir organizacijų atstovai, iš daugybės puikių ekoidėjų buvo sunku išrinkti geriausią.

Projekto metu moksleiviai skleidė ekoidėjas savo bendruomenėse, pasidalijo su draugais socialiniuose tinklalapiuose.

Klaipėdos Baltijos gimnazijos direktorė Vitalija Grybauskienė teigė, kad pergalė konkurse maloniai nudžiugino visą mokyklos bendruomenę.

"Džiaugiamės ir didžiuojamės savo mokiniais, kurie Vilniuje pasirodė puikiai. Nugalėtojų komanda grįžo kupina euforijos. Mūsų jaunuoliams sekėsi viskas: tam, kad jie patektų į finalą, reikėjo pereiti dar du etapus. Dabar vaikai konkurse parodytą ir pripažinimo sulaukusį produktą pristatys ir gimtojoje mokykloje", – sakė direktorė, pridurdama, kad vaikams dviračiai – puiki dovana.

Anot jos, Baltijos gimnazijoje nuolat skatinamas vaikų iniciatyvumas, verslumas, smalsumas ir dalyvavimas įvairiuose projektuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne viskas auksas,

Ne viskas auksas, portretas
kas auksu žiba. Čia aš apie gimnazijų reitingus ir „nuostabiausius“ kai kuriose gimnazijose dirbančius mokytojus. Baltija nušlavė Ąžuolyną ir VDG ne tik šiame konkurse, bet ir debatuose. Visose mokyklose yra visokių mokytojų, tik kai kuriuose mokyklose nebėra visokių mokinių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių