Dovana – rami sąžinė Kalėdoms

Tarptautinę antikorupcijos dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio vadovas Leonas Barišauskas tvirtino, kad pagal pasaulio korupcijos suvokimo barometrą Lietuvos žmonių kyšio davimo patirtis kiek sumažėjo.

Tačiau pripažįstama, kad mes vis dar liekame tarp tų šalių gyventojų, kurie labiausiai linkę duoti kyšius. Ypač išsiskiria medicinos sektorius.

"Dažnai sako, jei pacientai neduotų, medikai neimtų. Mes manome, kad vis dėlto pirmiausia stipresnioji pusė, tai yra medikai, turėtų atsisakyti ir neimti kyšių. Tikimės, kad ilgainiui tai pavyks įgyvendinti, kaip tai pavyko policijos sistemoje. Dabar jau mažai kas išdrįsta pareigūnui siūlyti kyšį", – dėstė L.Barišauskas.

Pastaraisiais metais pagal pasaulio korupcijos barometrą Lietuvos policija yra gerokai aukščiau kitų šalies viešojo sektoriaus paslaugų teikėjų.

L.Barišauskas teigė, kad, remdamiesi telefoninių sukčių pavyzdžiais, pareigūnai daro išvadą, jog visuomenė papirkimu vis dar yra linkusi išvengti gresiančių nemalonumų už vienokį ar kitokį nusižengimą ar neteisėtą veiką.

"Todėl siekiame pažadinti visuomenės sąmoningumą ir, kaip kasmet, Antikorupcijos dienai surengėme akciją "Padovanok sau ramią sąžinę Kalėdoms". Mes siekiame kalbėti apie korupciją, kad žmonės pagaliau suprastų, jog tai yra blogis. Kova su korupcija turi tapti visos visuomenės interesas, o ne politinės partijos ar vieno kokio nors politiko užgaida", – teigė L.Barišauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių