„Dragūnas“ kurs stebuklą

Stebuklas įvyktų, jei Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sekmadienį namuose Europos rankinio federacijos taurės turnyro atsakomosiose varžybose 16 įvarčiu skirtumu įveiktų Rumunijos „Stiinta Minicipal Dedeman“ komandą. Tokia pergalė klaipėdiečiams atvertų kelią į kitą turnyro etapą.

Stebuklas įvyktų, jei Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sekmadienį namuose Europos rankinio federacijos taurės turnyro atsakomosiose varžybose 16 įvarčiu skirtumu įveiktų Rumunijos „Stiinta Minicipal Dedeman“ komandą. Tokia pergalė klaipėdiečiams atvertų kelią į kitą turnyro etapą.

Biudžetas 30 kartų didesnis

„Reikia realiai vertinti galimybes ir tai įvardinti. Pergalė prieš Rumunijos komandą 16 įvarčių skirtumu tikrai būtų stebuklas, tačiau jų juk pasitaiko, todėl esame nusiteikę kovingai“, - teigė „Dragūno“ vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas.

Sekmadienį varžybos „Dragūno“ arenoje prasidės 14 val.

„Svarbiausia tai, jog sirgaliai pamatytų gražią, garbingą kovą. Rumunijos klubas yra vienas stipriausių, koks kada nors buvo atvykęs žaisti į Klaipėdą. Klubo biudžetas – 2,5 mln. eurų, o tai yra 30 kartų daugiau nei „Dragūno“. Todėl jie turi ne tik labai pajėgių savo žaidėjų, bet prisipirkę ir 10 legionierių. Nepaisant visko, aišku, stengsimės laimėti – toks mūsų tikslas“, – palaikyti savo komandos sirgalius kvietė M.Astrauskas.

Atgavo pasitikėjimą

Praėjusį šeštadienį uostamiesčio ekipa pirmąsias iš dviejų Europos rankinio federacijos taurės turnyro varžybas Bakau mieste pralaimėjo rezultatu 36:21 (17:9).

„Labai blogai sužaidėme pirmąsias ir paskutiniąsias 10 varžybų minučių, o likusį laiką kovėmės apylygiai. Tad rumunų klubas – tikrai įveikiamas“, - pabrėžė treneris.

Prieš itin svarbias rungtynes „Dragūno“ rankininkai turėjo galimybę atgauti pasitikėjimą savo jėgomis įveikę amžinus varžovus Lietuvos rankinio lygoje.

Daugkartiniai Lietuvos čempionai klaipėdiečiai trečiadienio vakarą išvykoje Kaune rezultatu 31:22 (14:11) palaužė „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus.

Pakilo į pirmąją vietą

Po šių rungtynių Klaipėdos komanda, iškovojusi keturias pergales iš tiek pat galimų, pakilo į pirmąją Lietuvos rankinio lygos turnyrinės lentelės vietą.

Kaune vykęs mūšis nebuvo itin įtemptas - jau 11 rungtynių minutę klaipėdiečiai išsiveržė į priekį 6:3. Tuomet tarsi sukruto ir varžovai – po kelių sėkmingų aikštės šeimininkų atakų

„Dragūno“ pranašumas ištirpo iki minimumo – 7:8.

Tačiau 29 rungtynių minutę klaipėdiečiai vėl šoktelėjo į priekį – 14:10.

Tikrasis „Dragūno“ spurtas prasidėjo nuo 43 rungtynių minutės – pasipylė viena po kitos taiklios atakos ir svečiai iš Klaipėdos jau pirmavo solidžiu 8 įvarčių skirtumu – 24:16.

Po tokio šalto dušo kauniečiams taip ir nebepavyko atsitiesti.

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Benas Petreikis, įmetęs 7 įvarčius, Antonas Marokas pridėjo 6, Mindaugas Dumčius ir Darius Jasinskas – po 4, Tadas Stankevičius – 3, Edvinas Vorobjovas ir Evaldas Griežė – po 2, Gražvydas Juška, Šarūnas Ugianskis ir Arvydas Bučius – po 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių