Dragūnų batalione surengta kraujo donorystės akcija

  • Teksto dydis:

Artėjant gražiausioms metų šventėms, gerumui ir aukai neabejingi liko ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Š. m. gruodžio 4 d., bendradarbiaujant su Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialu, Dragūnų batalione buvo surengta jau antroji šiais metais neatlygintinos kraujo donorystės akcija.

Ši kilni akcija, lydima šūkiu „Lai ilsis angelai – mes turime gerų žmonių“ tęsiasi jau ne vienerius metus. Anot kraujo centro darbuotojų, ligos ir nelaimės neatostogauja ir kasdien kraujo Lietuvoje reikia daugiau nei 200 ligonių.

Kraujo centras į batalioną atsivežė visą kraujui imti reikalingą aparatūrą ir įrangą. Daugelis Dragūnų bataliono karių donorystės akcijoje dalyvauja jau nebe pirmą kartą, o šiame dalinyje tarnaujantis  vyresnysis leitenantas Artūras Novikovas kraujo yra davęs jau daugiau nei 20 kartų. Pavyzdys šiam karininkui – jo tėvai, taip pat ne kartą paaukoję kraujo ligoniams. Pasak Artūro, prisiekdamas karys įsipareigoja ne tik ginklu ginti savo šalį, bet ir tarnauti visuomenei atliekant kitas pasiaukojimu ir kilnumu grindžiamas pilietines pareigas.

Šiais metais tradicinėje Lietuvos neatlygintinų kraujo donorų pagerbimo ceremonijoje LR sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis šiam karininkui įteikė Kraujo donorystės žymūno pažymėjimą.

„Džiaugiuosi, kad šiandien net 70 bataliono karių savanoriškai prisijungė prie šios kilnios akcijos. Donorystė grindžiama ne tik pasiaukojimu, bet ir garbe, todėl nepaprastai didžiuojuos dragūnais, atliekančiais šią prasmingą pareigą,“ – kalbėjo dragūnų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Giedrius Anglickis.

Statistika byloja, kad kas trečiam žmogui bent kartą gyvenime prireikia donoro kraujo. Tad visai nesunku paskaičiuoti, kad su šia problema gali susidurti kiekviena šeima, kiekvienas iš mūsų. Neatlygintina donorystė, tai lyg tylus žygdarbis. Juk duodami kraujo mes nieko neprarandame, o tiesiog kažkam padovanojame šypseną, paramą, naują galimybę gyventi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

donoras

donoras portretas
naikupės gatvėje patogesnės kėdės nukraujavimui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių