Dramos teatre – ir vidinės permainos

Klaipėdos dramos teatre atliekami paskutiniai rekonstrukcijos darbai. Jau lapkritį miestiečiai spektaklius galės žiūrėti atnaujintose patalpose. Keičiasi ne tik fizinis įstaigos pavidalas, pastebima ir vidinių pokyčių.

Klaipėdos dramos teatre atliekami paskutiniai rekonstrukcijos darbai. Jau lapkritį miestiečiai spektaklius galės žiūrėti atnaujintose patalpose. Keičiasi ne tik fizinis įstaigos pavidalas, pastebima ir vidinių pokyčių.

Tikisi spėti

Rugpjūtį uostamiestyje viešėjęs kultūros ministras Šarūnas Birutis pripažino esąs sunerimęs dėl, jo teigimu, nepakankamai sparčiai vykstančios Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos.

Jis darbus įpareigojo baigti iki spalio 1-osios. Šiuo metu plušama visu pajėgumu, todėl iki numatyto termino žadama spėti.

„Sekasi gerai, susitarimai negriuvo“, – patikino Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Juočys.

Anot jo, atliekami paskutinieji apdailos darbai, o spalį bus derinama įranga. Rekonstrukcijai judant pabaigos link, atsirado nenumatytų smulkmenų, tačiau dėl jų darbai neužsitęs.

Taryboje – garsūs vardai

Atkreipiamas dėmesys, kad į vadovo kėdę sėdus naujam direktoriui pokyčių jau esama ir teatro viduje.

Šiomis dienomis išrinkta nauja Teatro meno taryba. Ji bus kiek kitokia nei anksčiau. Nuo šiol joje dirbs ir itin garsūs šalies kultūros atstovai, pavyzdžiui, Leonidas Donskis, Oskaras Koršunovas.

T.Juočio teigimu, pasikeitė ir pati Meno tarybos sudėtis. Atsirado daugiau jaunų žmonių, todėl nuo šiol bendradarbiaus gerai žinomi vyresniosios ir sparčiai garsėjantys jaunesnės kartos menininkai.

„Dabar visi repertuaro klausimai bus aptariami Meno taryboje“, – pastebėjo teatro vadovas.

Planuoja plėtrą

Struktūriniai pokyčiai laukia ir techninės teatro komandos. Numatoma, kad šis procesas bus baigtas iki šių metų pabaigos arba kitų pradžios.

„Žmonių nemažės. Darbuotojų skaičius ir taip buvo susitraukęs, kai neturėjome pastatų. Šiandien mes turime suformuoti techninį personalą bei rinkodaros ir meno padalinius. Juose turėtų dirbti po porą žmonių“, – dėstė T.Juočys.

Dėl šių pozicijų teatro vadovas dar ketina kreiptis į Kultūros ministeriją. Bus prašoma, kad naujoms darbo vietoms būtų skirtas finansavimas.

Tačiau net ir nesulaukus palaikymo, naujų žmonių vis tiek bus ieškoma. Teigiama, kad teatras šias darbo vietas bandys išlaikyti savo lėšomis.

Spektakliai – lapkritį

Rekonstruotas teatras žiūrovams duris atvers jau lapkričio mėnesį. Tiesa, jo atidarymui Gyčio Padegimo režisuojamą spektaklį „Luizė I“ uostamiesčio teatro gerbėjai išvys kiek vėliau – gruodį.

„Tačiau mes nenorime nuskriausti klaipėdiečių ir versti jų laukti premjeros. Kitus spektaklius rodysime jau lapkričio mėnesį, kad žmonės vėl atrastų kelius į teatrą“, – pastebėjo pašnekovas.

Gruodis teatre numatomas kaip itin aktyvus mėnuo. Jau dabar suplanuota apie 18 Klaipėdos dramos teatro spektaklių, taip pat žadami ir papildomi renginiai.

„Spektaklį rodysime ir Naujųjų metų dieną“, – atgimsiančio teatro planus atskleidė neseniai vadovo kėdę užėmęs T.Juočys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigr@nt

emigr@nt portretas
Kiek save prisimenu, tiek ta Dramos teatra remontuoja :))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių