Dramos teatro pastatas tapo gyvu artistu

Galimybė pamatyti unikalių istorinių Klaipėdos vaizdų į Teatro aikštę vėlų penktadienio vakarą priviliojo šimtus klaipėdiečių.

Tokią šventę uostamiesčio gyventojams ir miesto svečiams dovanojo „Švyturys“, pristatęs specialiai klaipėdiečiams sukurtą naują alų „Memelbrau“.

Į Teatro aikštę susirinkę klaipėdiečiai turėjo unikalią galimybę stebėti, kaip į vaidinimą įsitraukia pats Dramos teatro pastatas.

Specialiai uostamiesčiui sukurta vaizdo projekcija „Dalelė Klaipėdos krašto“ uostamiestyje buvo pristatyta pirmą kartą. Ją įgyvendino ir Dramos teatro pastato sienas vaizdingai, spalvingai išnaudojo bei informatyviai išreikšti Klaipėdos istoriją padėjo menininkai Bartas Polonskis ir Simas Chomentauskas.

Jų talentu Dramos teatro pastatais paverstais ir rūmais, ir jūra, ir scena, kurioje pasirodo garsusis Klaipėdos šokių kolektyvas „Žuvėdra“, liko sužavėti visi Teatro aikštėje susirinkę žmonės. Jie po pusvalandžio trukusios protekcijos gausiai prapliupo aplodismentais.

„Pristatant naują unikalų alų „Memelbrau“, norėjosi Klaipėdos krašto gyventojams ir jų svečiams pasiūlyti ir tokį renginį, kurio klaipėdiečiai dar nebūtų matę“, – projekto idėją apibūdino „Švyturio“ produkto vadovas Laimis Balčiūnas. Pasak jo, pavyko rasti ne tik Klaipėdoje dar nematytą naujovišką sprendimą, bet ir sukurti žaismingą projekcijos siužetą, kuris padėjo atskleisti, kuo Klaipėdos kraštas yra išskirtinis.

Po įspūdingos istorijos pamokos ir galimybės dar kartą vizualiai pasidžiaugti mūsų kraštą garsinančiais žmonėmis bei jų pasiekimais, klaipėdiečiai ir miesto svečiai pratęsti linksmybių buvo kviečiami į „Švyturio menų doką“. Čia koncertavo gyva legenda ar vaikščiojančia amerikietiškos muzikos enciklopedija vadinama rokabilio žvaigždė Pete Anderson. Jis yra bene pirmasis tikras rokeris sovietinės santvarkos metais ir iki šiol yra vienintelis atlikėjas iš Latvijos bei visos buvusios Sovietų Sąjungos, kurio vardas puikuojasi „Rockabilly Hall Of Fame”, atiduodančioje pagarbą atlikėjams, padėjusiems kurti rock’n’roll muziką.

Visi šie renginiai yra skirti pristatyti naują, specialios technologijos „Švyturio Memelbrau“ alų, sukurtą Klaipėdos kraštui ir jo žmonėms.

Naujasis alus „Memelbrau“ rinkoje pasirodė tik šiomis dienomis. Jis gaminamas mažomis partijomis, todėl nuo penktadienio platinamas tik pajūrio ir pamario krašte. „Memelbrau“ išsiskiria tuo, kad šiam unikaliam alui pagaminti naudojama keletas salyklo rūšių – kvietinis, miežinis ir karamelinis, o brandinamas jis horizontaliose talpyklose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių