Dramos teatro vadovo postas – migloje

Klaipėdos dramos teatrui likus be vadovo, naujo įstaigos vedlio dar nepradėta ieškoti – nepaskelbtas net konkursas direktoriaus pareigoms užimti. Kultūros ir meno atstovai svarsto, ar šis, jų akimis, užsitęsęs procesas nėra susijęs su gandais apie Klaipėdos valstybinio muzikinio ir Dramos teatrų sujungimą.


 

Klaipėdos dramos teatrui likus be vadovo, naujo įstaigos vedlio dar nepradėta ieškoti – nepaskelbtas net konkursas direktoriaus pareigoms užimti. Kultūros ir meno atstovai svarsto, ar šis, jų akimis, užsitęsęs procesas nėra susijęs su gandais apie Klaipėdos valstybinio muzikinio ir Dramos teatrų sujungimą.

Konkurso data nežinoma

Verbų sekmadienį uostamiesčio teatralus ir šio meno gerbėjus sukrėtė skaudi žinia – mirė ilgametis Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas.

Tuomet minėtas pareigas pradėjo eiti G.Pranckūno pavaduotoja ūkio ir bendriesiems klausimams Virginija Trečiokaitė.

Nors nuo netekties praslinko beveik pora mėnesių, Kultūros ministerija dar nepaskelbė konkurso teatro direktoriaus pareigoms užimti.

Kultūros ministro patarėja Dalia Vencevičienė informavo, kad konkurso paskelbimo terminas šiuo metu dar nėra numatytas.

Susitiks su teatralais

Vis dėlto uostamiesčio Dramos teatrui, jau gyvenančiam įkurtuvių nuotaikomis, dėmesio iš sostinės netrūksta – kitą savaitę kultūros ministras Šarūnas Birutis ketina susitikti su teatro bendruomene ir aptarti įstaigos situaciją.

Patarėjos teigimu, birželio 2-ąją Vilniuje vyksiančiame susitikime ministras išklausys teatralų nuomonę apie teatro ateitį, vizijas ir planus.

„Tad daugiau pakomentuoti galėsime po susitikimo“, – paaiškino D.Vencevičienė.

Juda atnaujinimo link

„Klaipėda“ jau rašė, kad neseniai teatralus išgąsdino žinia apie esą planuojamą Klaipėdos dramos teatro bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sujungimą.

Netrukus imta svarstyti, ar būtent dėl tokių planų kol kas ir nėra ieškoma naujojo Dramos teatro vadovo.

Šiuo metu uostamiestyje laikomasi tvirtos pozicijos, kad Klaipėdoje turi išlikti du atskiri teatrai.

Kol kas nei miesto, nei teatrų vadovai neturi jokių patvirtintų pokyčių planų, Kultūros ministerija akcentuoja, kad tokios kalbos – tik gandai, o Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atnaujinimo projektas esą po truputį juda į priekį.

D.Vencevičienė sakė, kad šiuo metu jau atlikti žvalgomieji archeologiniai tyrimai, paveldosauginis vertinimas, parengta nauja teatro technologinė funkcinė programa, dabartinio pastato energetinis auditas, rekonstrukcijos investicinis projektas, padaryti kiti darbai.

Startuos 2017-aisiais

Ministro patarėjos teigimu, Muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projektą administruojanti įmonė „Lietuvos paminklai“ rūpinasi ir pastato rekonstrukcijos bei plėtros techninio projekto parengimo paslaugų tarptautiniu viešuoju pirkimu.

Sutartį su laimėtoju tikimasi pasirašyti dar šių metų antroje pusėje. Planuojama, kad realūs statybos darbai, truksiantys kelerius metus, prasidės 2017-aisiais.

„Su teatro vadovais esame kalbėję, kad dauguma Lietuvos kultūrinių įstaigų ieško būdų, kaip pagerinti infrastruktūrą, tačiau Muzikiniam teatrui būtina užtikrinti elementarias sąlygas, leisiančias gyventi ir sėkmingai dirbti, didinant veiklos efektyvumą bei konkurencingumą“, – pabrėžė D.Vencevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių