Drevernos uostas plečiasi

Pernai 54 tūkst. lankytojų sulaukęs Drevernos uostelis artėjančio turizmo sezono pradžią žada pasitikti itin atsinaujinęs. Net ir žiemą Drevernoje verda darbai – Kuršių marių pakrantėje statomi nauji poilsio nameliai.

Šiuo metu kyla šeši aštuonviečiai mediniai poilsio nameliai. Iš viso Drevernos kempinge bus 18 namelių, kuriuose galės poilsiauti 144 žmonės.

"Pavasarį žadame pasitikti atsinaujinę. Tikimės, kad didieji statybos ir įrengimo darbai finišuos iki gegužės. Jau baigtas naujas pastatas, kuriame nuo gegužės pradės veikti restoranas ir viešbutis "Port Dreverna". Pastato antrame aukšte įsikurs viešbutis su aštuoniais dviviečiais kambariais. Svečius į atidarymą ketiname pakviesti gegužės 26 d., per turizmo sezono atidarymą", – pasakojo teritorijos vystymu užsiimančios įmonės "Hortivita" Turizmo padalinio vadovė Liudmila Juknienė.

Vietoj iki šiol veikusios kavinės ketinama įkurti pobūvių ir konferencijų salę.

"Kol kas planuojame, jog restoranas dirbs ir žiemą. O kavinės patalpos bus pritaikytos ne tik asmeninėms šventėms, bet ir konferencijoms", – tikino L.Juknienė.

Drevernos mažųjų laivų uostas duris atvėrė praėjusių metų pavasarį ir iš karto sulaukė lankytojų. Išskirtinėje vietoje esantis kompleksas svečiams siūlo laivų uosto paslaugas, apgyvendinimą, maitinimą, keleivinį keltą į Juodkrantę, laivų, vandens dviračių, valčių, kanojų bei baidarių nuomą, organizuoja žygius kanojomis ir baidarėmis.

Viliamasi, jog pavyks suderinti keleivinio kelto į Juodkrantę maršrutą taip, kad keltas kursuotų kiekvieną dieną.

Keliautojai jau dabar Drevernoje gali išvysti pokyčių. Kiek nuošaliau nuo gyvenamųjų namelių įsikūrė aitvaravimo mokyklos "Go2kite" konteineriai. Čia vyks vaikų vasaros stovyklos, jėgos aitvarų pamokos suaugusiesiems.

"Kol kas mes net nekalbame apie atsiperkamumą. Daromos ilgalaikės investicijos, tačiau mes matome Drevernos, kaip kurortinės vietovės, perspektyvą. Galvoju, jog čia galima labai daug ką nuveikti. Praėjusi vasara parodė, jog klientų lojalumas byloja, kad jie pamėgo šią vietą", – patikino L.Juknienė.

Šiais metais Drevernos miestelis minės 765 metų jubiliejų, o Drevernos kultūros namai švęs 60 metų sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gosa

gosa portretas
maladiec zenka taip ir toliau laikyk sturvala!!!

uzlies gyvenviete

uzlies gyvenviete portretas
cia gi uzlies iskarto marios, tai visa rusne, priekule ir pan tvinsta nuolat, o cia ant mariu krasto

  portretas
Smagu, kad pagaliau tvarkosi šis unikalus gamtos kampelis, bet...labai nesmagu, kai verslas išstumia vaikus, esamus/būsimus buriuotojus iš šios vietos. Visada maniau, kad buriuotojai puošia Drevernos uostą, o pasirodo, kad trukdo. Trukdo uosto laivybai :( i!!! Bet kai pasigilini kokias paslaugas siūlo uostas savo svečiams, kyla labai daug klausimų. Kas labiau trukdys uostelio laivybai buriuotojai, kurie išmano vairavimo taisykles vandenyje, ar svečiai/turistai išsinuomavę vandens dviračius, valtis, baidares, kanojas...? Vaikai jaučiasi čia nelaukiami, kaip bebūtų gaila negerbiami...O būtų labai smagu matyti, kai vystomas verslas keliauja kartu su augančiu jaunimu. Pagaliau parodykim Lietuvai, kad ją mylime ne žodžiais, o darbais :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių