Dviračiai domina ir pajūrio turistus

Daugelis klaipėdiečių šiltuoju sezonu automobilį iškeičia į dviratį. Pastarąjį kaip keliavimo priemonę vis dažniau renkasi ir atvykėliai. Kaip sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė, tam idealiai tinka miesto infrastruktūra bei užburianti pajūrio gamta.

Kruiziniais laivais į Klaipėdą atplaukiantys turistai vis dažniau renkasi aktyvias ekskursijas. Sėdę ant dviračių jie mina apžiūrėti įspūdingo Kuršių nerijos kraštovaizdžio.

"Tai viena populiaresnių poilsiavimo galimybių, todėl ateityje uostamiestyje bus dar aktyviau plėtojamas dviračių turizmas. Pajūris, ko gero, yra geriausia vieta Lietuvoje, kur dviračių keliais galima nuvažiuoti daugiau kaip 200 km. Tai yra 50 km iš Klaipėdos į Nidą, Šilutę ar Šventąją. Girdime, kad kai kurie vokiečių turistai čia sugrįžta tiesiog pasivažinėti dviračiais", – šypsojosi R.Savickienė.

Jos žodžiais, akivaizdu, kad Klaipėdos regionas tampa vis patrauklesnis minėtos transporto priemonės mėgėjams.

Tiesa, ji atkreipė dėmesį, kad uostamiestyje kartais pritrūksta dviračių nuomos punktų.

"Vasarą tų punktų atsiranda daugiau, tačiau kitu metu veikia tik vienas, du. Vis dėlto ateityje, manau, situacija keisis, savivaldybėje jau kalbama ir apie oranžinių dviračių ar jiems analogiškos sistemos sukūrimą, kuri leistų žmonėms lengviau judėti mieste", – atskleidė pašnekovė.

Šiuo metu populiariausi ir turistų pamėgti keliavimo maršrutai išlieka tie patys – Kuršių nerija ir Palanga.

Itin pasiteisino katamaranas, kuriuo plaukiant nereikia mokėti papildomų pinigų už dviratį.

"Ne visiems yra įveikiamas 50 km maršrutas, todėl dauguma renkasi plaukimą laivu į Juodkrantę, o iš ten dviračiu važiuoja į Nidą. Ir – atvirkščiai. Tai tikrai labai patogi keliavimo priemonė. Taip pat pastebime, kad jachtų savininkai savo laivuose turi sulankstomus dviračius ir tokiu būdu susipažįsta su miestu", – sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė R.Savickienė.

Akivaizdu, kad dviračius kaip patogią susisiekimo priemonę renkasi vis daugiau miestiečių. Ne tik keliavimui, bet ir kasdieniam maršrutui į darbą.

Tokiu būdu mažinami transporto srautai mieste, taip pat sutaupoma pinigų degalams.

Manoma, kad Klaipėdoje, atsiradus galimybei pasiimti dviratį už simbolinę kainą bet kuriame miesto taške, dviratininkų gerokai padaugėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yla

Yla portretas
Uzkniso jau tie dviraciai negyvai!

Baltazaras

Baltazaras portretas
Poniai,R.Savickienei:Nejaugi tik Klaipėdos regione galima įveikti "N"km.plentais,vieškeliais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių