Dviračių iššūkį priims Klaipėdos miesto meras

  • Teksto dydis:

Visą gegužės mėnesį, prisidėdami prie tarptautinio projekto „Europos dviračių iššūkis 2015“, uostamiesčio gyventojai mynė už Klaipėdą. Jau antrą kartą įsitraukę į šią iniciatyvą klaipėdiečiai varžėsi, kas iš 39 Europos miestų, dalyvaujančių projekte, nuvažiuos daugiau kilometrų. Gegužės 29 d. iššūkį priims ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.


 

Visą gegužės mėnesį, prisidėdami prie tarptautinio projekto „Europos dviračių iššūkis 2015“, uostamiesčio gyventojai mynė už Klaipėdą. Jau antrą kartą įsitraukę į šią iniciatyvą klaipėdiečiai varžėsi, kas iš 39 Europos miestų, dalyvaujančių projekte, nuvažiuos daugiau kilometrų. Gegužės 29 d. iššūkį priims ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Visą gegužės mėnesį klaipėdiečiai šioje iniciatyvoje buvo kviečiami dalyvauti tiek individualiai, tiek pagal specialų Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro parengtą kalendorių. Pagal jį kone kiekvieną gegužės vakarą įvairių profesijų atstovams buvo metamas iššūkis – paskirtu laiku jie buvo laukiami prie vasaros estrados su dviratėmis transporto priemonėmis. Šiuo projektu siekiama skatinti kuo dažniau rinktis dviratį, daugiau judėti tuo pačiu prisidedant prie miesto taršos mažinimo.

Nepaisant vėsių ir lietingų gegužės orų iššūkį jau priėmė 565 dviratininkai mėgėjai, kurie numynė 28 973 km ir yra 19 – oje vietoje. Pagal nuvažiuotų kilometrų skaičių tūkstančiui gyventojų klaipėdiečiams tenka 13 vieta, o prie šių rezultatų aktyviausiai prisideda “Yazaki Wiring Technologies Lietuva” (3267 km.), T-CLUB (2777 km.) ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro (2017 km.) komandos.

Nors šiame projekte jau matoma finišo tiesioji – iššūkiui priimti liko vos kelios dienos, - tačiau rezultatai dar gali ženkliai pasikeisti, mat specialiame važiavimų kalendoriuje paskutinis gegužės penktadienis rezervuotas Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui ir jo komandai. Norintys minti už Klaipėdą kartu su meru gegužės 29 d. 11 val. kviečiami į „Meridiano“ skverą. Tai paskutinė galimybė šiemet priimti dviračių iššūkį ir pagerinti Klaipėdos komandos rezultatus. Be to - tai puiki proga apžiūrėti ir išbandyti baigiamą tiesti naująjį dviračių taką palei Danės upę.

Naujasis dviračių-pėsčiųjų takas nutiestas Danės upės slėnio teritorijoje nuo Biržos tilto pietine krantine iki Liepų g. tilto per Danės upę, bei šiaurine krantine nuo Liepų g. tilto iki Klaipėdos g. tilto. Bendras jo ilgis – 7,2 km.Takas driekiasi greta uostamiesčio daugiabučių ir individualių namų kvartalų, miesto rekreacinių zonų, kerta Klaipėdos universiteto Botanikos sodo teritoriją. Numatoma, kad šis takas tarnaus tiek klaipėdiečių poilsio, tiek ir kasdienio susisiekimo tarp gyvenamųjų teritorijų, senamiesčio, Joniškės kapinių bei kitų objektų reikmėms.

Tamsiuoju paros metu naujasis dviračių-pėsčiųjų takas bus apšviestas. Greta jo įrengtos poilsio aikštelės, pastatyti nauji suoliukai, mažosios architektūros elementai. Pažymėtina, kad siekiant užtikrinti dviratininkų ir pėsčiųjų saugumą, dviračių takas nuo pėsčiųjų daugelyje vietų atskirtas žaliąja juosta.

Bendra dviračių-pėsčiųjų tako Danės upės slėnio teritorijoje įrengimo vertė – beveik 2,3 mln. eurų. Iš jų kiek daugiau nei 1,7 mln. eurų – Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Statybos darbų rangovas –  „VITI“, užsakovas – Klaipėdos miesto savivaldybė. 2012-aisiais tiesti pradėto naujojo tako įrengimo darbai beveik baigti bei šiuo metu rangovas tik taiso nustatytus trūkumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi  portretas
Pamynė lygiu,matomai Melnaragės-Girulių takeliu šiknos nekratydamas... Bet, kad didžiojoj miesto daly nezgrabniai padaryti nusileidimai nuo šaligatvių į gatves ,beveik bordiūrai tai jis jau daug metų NEMATO. Gadinas dviračiai,padangos ir nervai. O,kad pinigai buvo išskirti ,takeliai BRANGIAI raudonai perkloti matom. Pramintų ,koki kartą pasižiūrėtų, prasikeiktų...Ir vėl Saukštai po Pietų .

petras

petras portretas
Kada bus patraukti siuksliu konteineriai nuo dviraciu tako Joniskes gatveje?

isplove

isplove portretas
isplove babkes, paprasta matematika, 2,3mln eur x 3,45 / 7,2km = 1,10mln LT / km, cia blet autostrados tokia kaina nutiesti butu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių