Ekstremalams ieškos saugesnės vietos

Ekstremalaus vandens sporto mėgėjams žadama žvalgytis naujos, saugesnės vietos paplūdimiuose. Tokia zona žemyninėje dalyje galėtų būti įrengta sumažinus kitus pliažus.

Jau 13 metų ekstremalaus sporto mėgėjai – jėgos aitvarų, banglenčių aistruoliai – gali rinktis Pirmosios Melnragės paplūdimyje prie molo.

Tačiau miesto mero kabinete vykusiame pasitarime ekstremalai tvirtino, kad ši vieta juos nelabai tenkina. Ten, anot jų, nesaugu, ypač kai pakyla šiaurės vėjas.

Pasitaikė atvejų, kai gūsiai jėgos aitvarų mėgėjus nubloškė į molą, neišvengta ir žūčių.

"Vandens sportas svarbus miestui, miestiečiams. Reikia sudaryti sąlygas jam vystyti. Tai nauda ne tik patiems sportininkams, bet ir miestui. Jėgos aitvarai pritraukia žmones. Ne tik pačius sportininkus, bet ir gražių vaizdų ateinančius pasižiūrėti gyventojus", – tvirtino pasitarime dalyvavęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Miesto valdžios atstovai ekstremalaus sporto mėgėjų paprašė pateikti savo siūlymus, kur jiems būtų geriausia įsikurti. Numačius naują zoną, reikėtų keisti miesto paplūdimių planą.

"Juk niekas be jų pačių negali pasakyti, kokio ilgio paplūdimio ruožo, kiek kanalų iš paplūdimio išeiti reikia. Kai gausime šiuos duomenis, pradėsime dirbti. Žiūrėsime, kur būtų galima numatyti jiems skirtą zoną", – komentavo pavaduotojas.

O.Mariničius atkreipė dėmesį, kad visi Melnragės–Girulių paplūdimiai suskirstyti į zonas: aktyvaus ir poilsio, moterų, nudistų. Nauja zona būtų kuriama juose.

Patys jėgos aitvarų atstovai mano, kad jiems tinkamiausia vieta būtų Giruliuose, nuo Skautų gatvės į šiaurę. Dabar ten yra aktyvaus, pasyvaus poilsio, nudistų zonos. Ekstremalams reikia apie 200 m ruožo paplūdimio.

"Pakeisti paplūdimių planą – kruopštus darbas. Norime, kad visiems būtų gerai – ir sportininkams, ir gyventojams, ir svečiams. Lieka tik kalbėtis, pradėti ir baigti. Gerai, kad ekstremalaus vandens sporto atstovams tinka toks oras, kuris poilsiautojams nelabai. Jiems kuo daugiau vėjo, tuo geriau", – dėstė pavaduotojas.

Susitikime kalbėta ir apie aikštelės, privažiavimo kelių prie ekstremalams skirtos zonos įrengimą. Įvertinta, kad ekstremalų įranga yra gana sunki ir ją reikia atsigabenti į paplūdimius.

Viliamasi, kad jau šiemet pavyks rasti saugesnę vietą ekstremalaus vandens sporto mėgėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Varykit i vyru pleza, tasist ekstremalais :)

Nereikia naujos vietos

Nereikia naujos vietos portretas
Kuo daugiau ekstrmalų, tuo mažiau ekstrmalų :) Paradoksas. Įdomu ar juos draudžia kas? Ir už kiek?

Anonimas

Anonimas portretas
Kur yra iteisinti ir kas ir kada iteisino vyru ,moteru ,nudistu papludimius? Direktoriaua isakyme yra minimi tik Melnrages ,Melnrages -2 ,Giruliu papludimiai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių