Emigraciją Norvegijoje išmainė į verslą Klaipėdos naujajame turguje

  • Teksto dydis:

Visuotinės emigracijos bei sotesnio duonos kąsnio paieškų laikais klaipėdietį Valdą Bagočių galima vadinti unikaliu žmogumi: vaikinas, metęs darbus Norvegijoje ir su visa šeima grįžęs į Lietuvą, pradėjo savo verslą Klaipėdos naujajame turguje.

Šį verslą jau pastebėjo tie, kurie užsuko apsipirkti į turgavietę Taikos prospekte. Tiesą pasakius, iniciatyvaus jauno žmogaus veiklą iš pradžių galima užuosti – susirentęs simpatišką medinį namelį, V. Bagočius ėmė originaliu būdu kepti viščiukus.

„Su žmona norėjome, kad mokyklą lankyti pradedantys vaikai būtų auklėjami lietuviškai, kad augtų lietuviškoje aplinkoje, todėl ir grįžome.

Minčių, ką čia veikti, buvo visokių, tačiau nusprendėme pradėti nuo to, ko dar nesiūloma. Taip ir atradome ant žarijų kepamus viščiukus. Tokio skanėsto jau galima buvo paragauti Vilniuje ir Kaune, tačiau Klaipėdoje jo iki šiol nebuvo. Vištiena, kepta ant dujų – prašau, kepta ant elektros – prašau, o štai natūraliu būdu, ant žarijų, kepamų viščiukų kažkodėl uostamiestyje niekas nesiūlė“, - pasakoja verslininkas.

Anot jo, įsigijus būtiną įrangą ilgų dvejonių dėl vietos, kurią pasirinkti verslui pradėti, nebuvo.

„Kaip ir dera tokiam verslui, vieta turi būti „karšta“, - pusiau juokais, pusiau rimtai sako V. Bagočius. – O kas gali būti „karščiau“ už turgų? Naujoji turgavietė – strateginė vieta, čia visada yra žmonių judėjimas. Jo vadovai priėmė mūsų idėją labai mielai. Supratau, kad mes, kaip maitinimo taškas -  būtent tai, ko šiam objektui ir trūko“.

Jam pritaria ir Viačeslavas Karmanovas, UAB „Naujasis turgus“ direktorius.

„Nors atrodytų, kad aplink turgavietę yra apstu vietų, kur galima užkąsti, pačioje turgavietėje maitinimo įstaigų praktiškai neturime. Todėl toks prekybininkas, ir dar siūlantis tai, ko niekur kitur mieste negalima gauti, yra tai, ko mums reikėjo“, - džiaugiasi turgaus vadovas.

V. Bagočius irgi tikisi, kad gardžiais keptos vištienos kvapais viliojantis medinis namelis turgavietės pašonėje pasitarnaus ir turgaus klientams, ir užkąsti norintiems prekeiviams, juolab, kad laukti eilėje nereikia – ką tik iškepta mėsa laikoma šildomose vitrinose.

Beje, pagal specialią receptūrą paruošta vištiena – ne vienintelis siūlomas produktas. Čia galima paskanauti kebabų, koldūnų, keptų bulvyčių su priedais, įsigyti kavos ir panašiai. Kaip ir pats turgus, naujasis maitinimo taškas veikia kiekvieną dieną.

„Mūsų strategija – ir pritraukti daugiau prekeivių, ir didinti pirkėjų srautus. Rengiame įvairias akcijas, šventes, ir matome, kad turguje lankosi vis daugiau žmonių. Tad Valdo iniciatyva – vienas iš svarbių žingsnių mums plečiant paslaugų spektrą“, - bendradarbiavimu su veikliu klaipėdiečiu patenkintas V.Karmanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimonda

Raimonda portretas
Tik vargu ar kada jų vaikai padėkos už tai,kad tėvai sugrįžo į Lietuvą.Kai baigsis Norvegijoj uždirbti pinigai,tada baigsis ir iliuzijos.Iš tokio verslo tik galą su galu.

Viljamas

Viljamas portretas
tikriau geriau nei prie rules stoveti visa diena ;)) Super ir saunuoliai !

Pirkėjas

Pirkėjas portretas
Labai nuostabios keptos vištos. Sėkmės verslininkam.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių