Emigrantą papiktino patrulių abejingumas

Šalyje įsivyravęs speigas pridarė nemažai rūpesčių vairuotojams. Iššūkiu tapusią kelionę namo, kai lauke esant stingdančiam šalčiui "nusibaigė" automobilio akumuliatorius, vyras atsimins dar ilgai.

Keltu iš Vokietijos į Lietuvą sugrįžusį Darių N. pasitiko miesto kelius sukaustęs ledas. Apie 2 val. nakties nuosavu automobiliu jis riedėjo namo, kurie – už šimtų kilometrų nuo Klaipėdos.

Nors nujautė, jog mašina gali neatlaikyti, nutarė tęsti kelionę. Taikos prospekte jį sustabdė patruliai ir paprašė atverti automobilio bagažinę.

"Termometro stulpelis rodė apie 20 laipsnių šalčio – nebuvau tam pasiruošęs, neturėjau jokių šiltų drabužių. Išlipti iš automobilio tikrai nebuvo malonu. Tačiau pareigūnai pasirodė malonūs, tikino privalantys patikrinti, ar negabenu ką nors neteisėto. Išjungiau variklį, parodžiau jiems tuščią bagažą ir maloniai atsisveikinome. Deja, mašinos įjungti jau nepavyko", – apmaudavo pašnekovas.

Tamsiuoju paros metu Klaipėdos gatvės buvo tuščios, tad vyras suskubo ieškoti pagalbos policijoje. Kaip pats tikino, jam pavyko susisiekti su budinčiu pareigūnu.

"Bet šis nė nesileido į kalbas, išrėžė negalintis padėti ir kad elgčiausi kaip išmanąs. Naktis, beprotiškai šalta, esu vienas svetimame mieste, o iki namų – dar dvi valandos kelio. Kieno, jei ne tik ką sutiktų pareigūnų pagalbos galėjau prašyti?", – retoriškai klausė Darius N.

Įkrauti akumuliatorių ir nesušalti emigrantui padėjo pro šalį važiavusi porelė. Geri žmonės dar ir palydėjo nelaimėlį nemenką atstumą.

Klaipėdos patrulių rinktinės vadas Gedas Sakalauskas tikino, jog tokiais atvejais patruliai neprivalo reaguoti į iškvietimus, tačiau kelyje žmonių nelaimėms tikrai nelieka abejingi.

"Jeigu pareigūnai būtų važiavę pro šalį, manau, tikrai nebūtų atsisakę padėti, tai yra mūsų pareiga. Dažniausiai taip ir nutinka – jei neturime skubių iškvietimų, suteikiame tokią pagalbą. Tačiau nevažiuojame specialiai. Tam yra specialios tarnybos. Apskritai visi iškvietimai yra vykdomi per Bendrąjį pagalbos centrą. Juk pašalus per parą dvidešimčiai ir daugiau žmonių neįsijungia automobiliai, todėl būtų nelogiška policijai užsiimti vien tik šiais reikalais", – komentavo G.Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Reikėjo neišjungti variklio ir policijai paaiškinti,kad gali neužvesti mašinos.Manau būtų suprate ir nenuvažiave po patikrinimo,būtų padėję užvesti.Aš taip manau,yra policijos pareigūnų gerų ir Lietuvoje.

Akumuliatoriui

Akumuliatoriui portretas
Pirkti brungu. Ant Lietuvos viskas brungu. Vokietijoje susiras šrote kokį neblogą, ir bus gerai.

Akumuliatorius

Akumuliatorius portretas
O kam isjungti varikli parodant bagazines turini??? Matyt turejo Olandiskos zolytes pasislepes kur... Tai emigracijoje tiek mazai uzdirba, kad negali nusipirkti akumuliatoriaus? O, kad policija atliktu tech. pagalbos darbus dar nemaciau nei vienoje salyje, o padeti jie lyg ir padeda jei salia yra. Taip, kad emigrante atsigerk lietuviskos pigios vodkos, susiremontuok dantis, nusipirk nauja akuma ir mink atgal i emigracija. Va ten rasinek tokius straipsnius- paziuresim kas gausis.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių