E.Sabataitis lieka Etikos komisijoje

Dėl narkotikų vartojimo pirmos instancijos teismo nuteistas politikas Egidijus Sabataitis gali išvengti etikos sargų teismo.

Pirmadienį posėdžiavę miesto tarybos Etikos komisijos nariai sutarė, kad lauks galutinio tesimo sprendimo.

Pirmos instancijos teismo sprendimas apeliacine tvarka yra apskųstas Vyriausiajam administraciniam teismui. Jis politiko bylą gali atversti ir po metų, kai jau bus pasibaigusi jo kadencija. Ši miesto taryba dirbs iki kitų metų pavasario.

E.Sabataičiui už tai, kad vartojo narkotikus, Klaipėdos miesto apylinkės teismas skyrė 350 litų dydžio baudą.

Iškilus skandalui dėl galimos politiko nuodėmės, Etikos komisijos pirmininkė Alina Velykienė kreipėsi į Klaipėdos merą Rimantą Taraškevičių, kad jis parengtų sprendimo projektą, kurį priėmus E.Sabataitis būtų išbrauktas iš Etikos komisijos. Politikė nurodė, kad E.Sabataitis ne tik pakenkė tarybos autoritetui, bet nusižengė visuotinai pripažintiems moralės ir dorovės principams.

E.Sabataitis savo ruožtu pareiškė, kad sustabdo savo narystę Etikos komisijoje, tačiau pirmadienį jis posėdyje dalyvavo kaip pilnateisis narys.

„Įstatymai neleidžia politikui pačiam sustabdyti savo narystės Etikos komisijoje. Išbraukti iš jos narių sąrašų politiką gali tik miesto taryba“, - paaiškino A.Velykienė. Todėl ji ir kėlė klausimą, jog reikia rengti tokį tarybos sprendimą.

Tačiau dauguma komisijos narių nesutiko, nes, jų teigimu, reikia sulaukti galutinio teismo sprendimo. Tuomet ir paaiškės, ar E.Sabataitis išties vartojo narkotikus.

Tai nustatė medikai, atlikę jo šlapimo tyrimus - buvo rasta kanapioidų pėdsakų. Pats E.Sabataitis aiškino, jog taip nutiko todėl, kad jis valgė kanapynės.


Šiame straipsnyje: Egidijus Sabataitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių